Вчера около 18:30 часа на ГКПП Кулата е спряна румънска

...
Вчера около 18:30 часа на ГКПП Кулата е спряна румънска
Коментари Харесай

Сийка Милева за задържания румънски министър: Приложена е европейска заповед за арест

" Вчера към 18:30 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е спряна румънска гражданка, която е някогашна министърка на туризма, наказана за корупция ", това съобщи Сийка Милева от прокуратурата на брифинг по въпроса със задържането на румънски жител на територията на България.

По думите ѝ това е Елена Удря.

" Приложени са ни европейската заповед за арест на румънски, както и запълнен формуляр А, който се изисква от нея, както и заповедта за задържане за 24 часа ", добави тя.

" Наблюдаващият прокурор е постановил мярка от 72 часа ", посочи Милева.

" Това, което следва от тук нататък е Окръжният съд в Благоевград да насрочи отркито съвещание с присъединяване на трима съдии и прокурор. На лицето следва да бъде назначен преводач, в случай че не приказва български и бранител, в случай че няма подобен ", акцентира тя.

" Предаването на настояването лице следва да се реализира не по-късно от 10 дни след влизане в действие на правосъдното решение ", добави Сийка Милева.

" Има процедура самото лице да изиска да бъде предадено на румънските правосъдни управляващи. Българските и румънските правосъдни управляващи са в непрекъснат контакт, като ние ги уверихме, че всичко ще бъде изпълнено в оптимално къси периоди поради европейското и българското законодателство. Към момента се чака превод на български на Европейската заповед за арест. Едва по-късно ще бъде импортирано искане в Окръжния съд в Благоевград да се гледа самото произвеждане по предаването на лицето. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София ", прецизираха от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР