Вчера, министърът на финансите беше така “любезен да нарече 15%

...
Вчера, министърът на финансите беше така “любезен да нарече 15%
Коментари Харесай

Хаджигенов се подписва: Един обикновен маргинал

Вчера, министърът на финансите беше по този начин “любезен ” да назова 15% от работещите у нас маргинали, тъй като не му попадаме в графите за неплащане на наем или нещо също толкоз свястно. Това написа във Facebook юрист Николай Хаджигенов. Ето какво още отбелязва той:
В рамките на Европейски Съюз, самоосигуряващи сме повече от 35 000 000 души.
Действащите юристи в Република България – самоосигуряващи се лица, сме над 14 000, като всеки един от нас внася всеки месец дължимите осигуровки, налози и прочие.

Съгласно тълковния речник:
Маргинал е Периферен, изхвърлен, на границата.
Маргинал, маргинален човек (от латински margo – край) – човек, който се намира на границата на разнообразни обществени групи, системи, култури, намиращ се под въздействието на противоречащи си правила, полезности и така нататък Маргинална група от хора – група, отхвърляща избрани полезности и обичаи на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои лични правила и полезности.

Самоосигуряващите се лица заплащаме налози, такси, осигуровки и прочие, вземаме ефективно присъединяване в освен в данъчни, само че и в публичния живот на страната, т.е. обективно не е допустимо да сме маргинали и обществено изолирани единствено тъй като нямаме „ шеф “, който да ги е освободил или изпитва усложнение във връзка на рецесията или не са обществено слаби.

Предвид горното, намирам че с определянето ни като „ маргинали “ и „ обществено изолирани “ и изключването ни от българската обществена система от министър на финансите жестоко нарушава правата ни, обезпечени от Конституцията, Хартата за протекция правата на индивида и Закона за отбрана от дискриминация, като намираме, че по отношение на нас е налице тормоз и дискриминационно отнасяне, учредено на белезите по член 4, алинея 1 ЗЗДискр. - персонално или публично състояние.

Не считам да разреша на никого да ме употребява, като дойна крава, изключително на държавен чиновник, какъвто е министъра на финансите, чиято заплата идва от нашите, на маргиналите налози!

Днес, по концепция на сътрудника Albena Belyanova, която беше по този начин общителна да изготви тъжба до Комисията по отбрана от дискриминация, изготвих и изпратих по мейла лична тъжба против горанов, доколкото намирам, че е неприемливо да бъда именуван маргинал и да бъда дискриминиран, тъй като нямам стопанин.

Пардон, шеф.

Не сме подбудител, само че вие останалите маргинали от всевъзможни свободни специалности, освен юристи и счетоводители не можете да отделите 2 минути и да изпратите тъжба до комисията против Горанов.

Един елементарен маргинал

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР