Вчера китайският външен министър Уан И проведе телефонен разговор с

...
Вчера китайският външен министър Уан И проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Уан И проведе телефонен разговор с външния министър на Южна Корея

Вчера китайският външен министър Уан И организира телефонен диалог с южнокорейския си сътрудник Парк Джин.

Уан И сподели, че развиването на двустранните връзки има вътрешна движеща мощ и неизбежна логичност. То не би трябвало да се въздейства от трета страна. „ Надяваме се южнокорейската страна да ускори стратегическата самостоятелност, да се опълчи на всички типове антиглобализационни интервенции и на „ разделянето “, да задълбочи взаимноизгодното съдействие сред двете страни в разнообразни области и да бъде от изгода за двата народа. Китайската страна поддържа дейната роля на Южна Корея в насърчаването на тристранното съдействие като ръководител на съдействието сред Китай, Япония и Южна Корея “, добави китайският външен министър.

Парк Джин съобщи, че Южна Корея и Китай са близки съседи и значими сътрудници. Правителството на Юн Сук-йел високо цени плодотворните достижения в връзките сред двете страни от установяването на дипломатически връзки и ще продължи да им отдава значение и да ги развива. „ Южна Корея няма желание да отделя съответни страни по въпроса за индустриалните и снабдителни вериги. „ Декитайзацията “ не е нито допустима, нито желателна. Южна Корея е подготвена да задълбочи взаимноизгодното съдействие с Китай, да поддържа постоянна верига на доставките и взаимно да предизвикват районния стопански напредък “, сподели южнокорейският външен министър.

Двете страни също по този начин обмениха отзиви по отношение на изхвърлянето на нуклеарно нечистите води в морето от Япония, Корейския полуостров и други въпроси.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР