Вчера китайските законодатели приеха нов закон за международната правна помощ

...
Вчера китайските законодатели приеха нов закон за международната правна помощ
Коментари Харесай

Китай прие закон, който улеснява международното съдебно сътрудничество

Вчера китайските законодатели одобриха нов закон за интернационалната правна помощ по наказателни каузи в напъните да се оправят с трансграничните закононарушения и защитят националните ползи. Те утвърдиха закона в края на петдневната двумесечна сесия на ПК на ОСНП, съобщи bulgarian.cri.cn.

На конференция Джан Сяомин, заместник-директор на отдела за интернационално съдействие към Министерството на правораздаването съобщи пред медии, че законът има за цел да ускори интернационалното съдействие и битката с проведената престъпност, в това число и корупцията. Помощта се отнася до даване на взаимна поддръжка, когато Китай и друга страна проверяват престъпни случаи, в това число предаване на правни документи, следствие и събиране на доказателства, заледяване, конфискуване и възобновяване на активи, както и прекачване и справяне с причинителите.

Такава помощ ще бъде оказвана, без да навреди на суверенитета, сигурността и обществените ползи на Китай и без да нарушава китайските закони. Според новия закон, в случай че причинителите са жители на приемащата страна и в случай че техните действия съставляват закононарушение в двете страни, те могат да бъдат трансферирани вкъщи за наказването. Такова прекачване може да бъде направено само с разрешението на двете страни и на съответния извършител.

Без утвърждението на китайските управляващи никоя организация, организация или физическо лице на територията на Китай нямат право да дават доказателства, материали и подпомагане на непозната страна, се споделя още в закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР