Вчера излезе информация, че фирма „Интерком груп купува ЧЕЗ-България. Гинка

...
Вчера излезе информация, че фирма „Интерком груп купува ЧЕЗ-България. Гинка
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да застанем като един и да кажем - не си даваме държавата

Вчера излезе информация, че компания „ Интерком груп " купува ЧЕЗ-България. Гинка от Пазарджик е записала тази компания през септември 2017 година т.е. преди няколко месеца, с капитал от 50 000 лева И Гинка от Пазарджик заплаща 320 млн. евро за бизнес, който прави оборот от 1.5 милиарда лева и визира над 2 млн. български жители и фамилии. Вярно е, че живеем в пазарна стопанска система и всеки може да продава и купува активи, само че не живеем в дивашка страна. Не живеем в дивашка, само че може би живеем в онази паралелна страна, за която от „ Българска социалистическа партия за България " приказваме към този момент година и половина. Питаме - има ли същинска страна и ще мълчат ли и в този момент? Когато царят продаде 67% от електроразпределителното сдружение, мълчахте и не реагирахте на нашите причини, че това не е добре. Когато Бойко Борисов продаде 33%, още веднъж не чухте Българска социалистическа партия. И в този момент ли ще мълчите? Къде е господин Сидеров - сътрудник в това държавно управление? Не бих желала да загатвам какво са говорили патриотите от тази естрада за ЧЕЗ, тъй като беше извънредно извънредно и минаваше всевъзможни граници. Но въпреки всичко техни са думите, че с едни положителни юристи ще изгонят ЧЕЗ от България. Не одобрявахме тези крайности, само че ги напомням, просто тъй като през днешния ден отсъстващите патриоти са част от това решение. Толкова ли страната няма 320 млн. лева, с цел да си върне контрола върху националната сигурност, тъй като става въпрос и за национална сигурност?, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада във връзка продажбата на електроразпределителното сдружение.

И да не споделят, че това, което предлагаме от доста време - страната да стане притежател, не е съвременно. Във Франция, Белгия, Гърция, Чехия собствеността е държавна, тъй като е въпрос на национална сигурност и на грижа за техните жители. Въпрос на държавническо отношение. Уважаваме напъните на премиера Бойко Борисов да приближим Западните Балкани към Европейски Съюз, поддържаме го и както знаете, всички работим дружно за целите на председателството. Но настояваме изрично, сред две вечери, да пристигна в българския парламент и да даде отговори на въпросите - има ли държавното управление на България информация за тази договорка и какво е отношението му към нея? Не му изпитвам завист и в двата случая за отворите. Ако има информация и мълчи, значи имаме, с изключение на паралелна страна, и редом държавно управление, и успореден министър-председател. Ако няма визия за тази договорка, това значи, че задкулисието от дълго време е превзело страната и държавното управление няма никакво значение за него, само че по-лошо - чешкото държавно управление по този метод показва отношение към българското и към българския министър-председател.

От „ Българска социалистическа партия за България " призоваваме - омбудсманът на републиката да заеме позиция по какъв начин ще защитим правата на 2 млн. български консуматори. Призовавам президента Радев да вземе позиция - става въпрос за национална сигурност - енергийната мрежа, енергийната сигурност е част от националната сигурност и е в пълномощията на президента. Призовавам гражданското общество и всички български жители, тук няма никакво значение партийната им принадлежност или нашите партийни ежби, а става въпрос за бъдещето на тези 2 млн. българи и на тези фамилии, които ще би трябвало да заплащат някой ден сметките си за ток с въпроса- в кои джобове ще отидат тези пари, източени от българския народ. Призоваваме всички институции и гражданското общество, като един да застанем този път, без оглед на политическите си пристрастия, и да кажем: не си даваме страната, господин Борисов, нито на Гинка от Пазарджик, нито и на който и да е този, който стои зад нея. И Вие, господин Борисов, носите лична отговорност за бъдещето на тази договорка. Ние ще бъдем срещу и с всички политически и юридически средства, благодарение на гражданско общество и институциите, ще се противопоставим на този най-ярък образец за паралелната страна в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР