Вчера Intel обяви новата девета генерация на мобилните си процесори

...
Вчера Intel обяви новата девета генерация на мобилните си процесори
Коментари Харесай

Intel представи мобилните си Core чипове от девето поколение

Вчера Intel разгласи новата девета генерация на мобилните си процесори от H серията. Най-бързият от тях е Core i9-9980HK, той има 8 ядра, 16 влакна и реализира впечатляващата скорост от 5GHz след бууст. След дебюта на 9-та генерация за десктоп предишния октомври, Intel в този момент вкарва технологията в преносимите компютри - съгласно публични лица напълно скоро ще забележим и първите машини с новите процесори.

Всички чипове са основани на обновената архитектура Coffee Lake-R (Refresh) и са създадени по 14-нанометров софтуерен развой. Най-високото предложениет от миналата генерация имаше единствено 6 ядра и периодичност 4,8GHz, тъй че стъпката е осезаема. На доктрина всички би трябвало да се възползват от спомагателната мощност и ядра, само че Intel се е прицелила в два съществени сегмента - основатели на наличие и геймъри.

 Intel показа мобилните си Core чипове от девето потомство
Компанията чака Core i9-9980HK (8 ядра/16 влакна, 2,4/5GHz Turbo) да добави 18% към фрагментите за секунда в игри и да бъде с 28% по-бърз при обработка на 4К видео, спрямо топ предлагането от 8-а генерация Core i9-8950HK (6 ядра/12 влакна, 2,9/4,8GHz Turbo). Когато извършва по-обикновени задания, като браузване и работа с офис стратегии, чипът работи в нискоенергиен режим, а задачата е да се доближат 10 часа самостоятелна работа с едно зареждане на батерията.

Какво значи това за вас?

В началото тези чипове най-вероятно ще се появят единствено в геймърски преносими компютри от най-голям клас, които едва ли ще са по джоба на по-обикновените консуматори. Бъдете търпеливи - шест месеца след дебюта на десктоп процесорите от 9-а генерация Intel показа още много модели на по-приемливи цени, тъй че - има огромна възможност това да се случи и при мобилните им събратя. Докато това стане, запознайте се добре с характерностите на новите чипове и преценете дали имате потребност от тях в действителност.

Поколение 9 - скоростите

Intel започва с шест нови чипа, по два в другите равнища - Core i5, Core i7 и Core i9. Всички те са с TDP 45 вата и поддържат Optane паметта на Intel, както и два канала 2,666 DDR4. Цени на новите чипове няма, защото те ще се доставят само на производители на преносими компютри.Важно е да отбележим, че двата Core i9 процесора употребяват технологията Thermal Velocity Boost, с цел да реализиран оповестените скорости от 5GHz. Казано в резюме, тази технология следи какъв брой капацитет има чипа в температурно отношение - какъв брой по-студен е от оптималните си работни режими - и усилва честотата надлежно. С други думи, тези оповестени скорости от 5GHz тябва да бъдат одобрявани леко скептично - множеството преносими компютри нямат нужните ресурси както от мощ, по този начин и от температура (охлаждане), с цел да разрешат процесорите да работят дълго време на тази пикова периодичност.

 Intel показа мобилните си Core чипове от девето потомство
Обикновено мобилните процесори са заключени - което значи, че потребителите не могат да настройват параметри като волтаж или периодичност. Изключени от това предписание в 9-а генерация са чиповете Core i9-9980HK и Core i7-9850H, които са с отключен множител. Новите процесори са проектирани към мобилните чипсети от серия 300 - Intel CM246, Intel QM370, и Intel HM370. Ключова характерност и преимущество са 16-те канал PCI Express 3.0, непосредствено от процесорите. Това обезпечава задоволителна честотна летна за най-новите графични чипове от AMD и NVIDIA. Поддържката на до 128GB DDR4 памет също е нещо, което си коства да отбележим.

Деветото потомство на Core чиповете на Intel също по този начин разполагат с вградени графични чипове. Най-полезната им функционалност е поддържката на кодеци 4K HEVC/VP9, които се употребяват от Netflix и Youtube за видео с висока разграничителна дарба.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР