Вчера имах среща с турските разследващи органи за обмен на

...
Вчера имах среща с турските разследващи органи за обмен на
Коментари Харесай

Разкриха смразяващи подробности за убийството на граничаря д...

Вчера имах среща с турските проверяващи органи за продан на информация по отношение на следствието на убийството на българския граничар. Това съобщи в ефира на NOVA прокурор Дойчин Дойчев от Окръжната прокуратура в Ямбол.

Припомняме, че на 8 ноември Петър Бъчваров е погубен при престрелка в региона на Елхово, наоколо до границата ни с Турция. Стрелбата е станала в гориста околност в нощта.

 

„ Стана ясно, че главната версия, по която работят турските проверяващи, е обвързвана с това, че лицата, направили закононарушението, са обитавали в този регион, поради осъществяване на кражба, най-вероятно на селскостопански животни “, съобщи прокурорът.

„ Няма доказателства причинителите на закононарушението да са свързани с проведена престъпност, трафик на хора и незаконна миграция “, сподели Дойчев.

По думите му това е работна и съществена версия най-малко съгласно турските управляващи.

„ В хода на следствието ще преценяме съгласно нашите доказателства. Договорихме се ние също да им изпратим информацията, която имаме, на турските сътрудници “, сподели той.

Той повтори, че това за момента е работна версия.

„ Причините и претекстовете за какво са се стигнало до стрелбата е в развой на следствие. Доколкото те се крият главно в държанието и мотивацията на причинителя, ние разчитаме на работата на турските проверяващи органи. Ще пожелаваме всички нужни спомагателни въпроси да бъдат сложени и изяснени “, сподели той.

По думите му е допустимо причинителите да бъдат разпитани и от нашите управляващи, само че това може да стане единствено, в случай че има екстрадиция.

Дойчев изясни, че по данни на турските управляващи става въпрос за инцидентен изстрел, създаден, тъй като причинителят се е уплашил от наличието на граничаря.

Оръжието, което е намерено в лицата, които са арестувани, подхожда на това, което ние сме открили от балистичната експертиза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР