Вчера енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, за да "отпаднат

...
Вчера енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, за да "отпаднат
Коментари Харесай

Първанов: Гинка от Пазарджик може да купи и АЕЦ ”Белене”

Вчера енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, с цел да "отпаднат всички подозрения " към това, че от 20 години се познавала с Гинка Върбакова и брачният партньор й от Пазарджик, чиято компания "Инерком България " купи активите на енергодружеството у нас.

„ Съмнението остава и в случай че от другата страна имаме страна, за какво България не демонстрира интерес? Ние няма да се намесваме в разпоредбите на договорката, само че страната би трябвало да отбрани своя интерес и интереса на тези 3 млн. консуматори. Има доста неща, които чакат своя отговор. На първо място това е въпросът „ Кой?”, сподели още създателят на партия АБВ пред Нова телевизия.

По мотив проведена от партията полемика за бъдещето на плана за АЕЦ „ Белене “, той сподели иронично:

"Гинка от Пазарджик може да купи и АЕЦ "Белене ".

Първанов разяснява, че министър Теменужка Петкова е подала оставка и е понесла обстановката „ невъзмутимо и умерено “.

„ Това ускори подозрението, че тя е един бушон “, сподели обаче той.

И показа за свое подозрение:

"Може би оставката да е обвързвана и с договарянията сред ГЕРБ и техните съдружни сътрудници. Не бих се изненадал, в случай че наследникът на Петкова на поста бъде от Обединените патриоти ".

Първанов разяснява още за енергийните планове:

„ Аз не слагам АЕЦ „ Козлодуй” като опция на АЕЦ „ Белене”. Нека да се работи по двата плана. На Белене имаме подготвена площадка. Имаме реактор, който е издигнат тъкмо поради тази площадка. Тепърва изследванията би трябвало да продължат, да се търсят лицензи. Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние към този момент би трябвало да произведем нуклеарна сила. Така че без да отхвърлям разновидността за седми блок в АЕЦ „ Козлодуй”, а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че доста по-сигурно е, в случай че приказваме за сигурност, АЕЦ „ Белене”.

По мотив отстраняването на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на пърламента пък той сподели:

"Не може да се желае оставката на народен представител поради изразено мнение, даже и то да не се споделя от преобладаващата част от Народното събрание и обществото ".

Той обаче акцентира, че уважава жертвите на Народния съд.

По мотив проучването на комунизма в учебниците Първанов сподели, че има крещящо двоен стандарт в отношението към интервала до 9-и септември 1944 година и след 9-и септември 1944 година " – коментарът бе във връзка новите образователна стратегия, която ускорява проучването на интервала на комунизма.

"Аз съм за това да се покаже насилието в лагерите, репресиите. Но в случай че ги има след 9-и септември, за какво ги няма в учебниците преди 9-и септември 1944 година?”, попита той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР