Вчера е преди всичко научна концепция, днес пише текстове и

...
Вчера е преди всичко научна концепция, днес пише текстове и
Коментари Харесай

Над 40% от топ мениджърите: AI може да унищожи човечеството

Вчера е на първо място научна идея, през днешния ден написа текстове и рисува картини, а на следващия ден желае да унищожи човешката цивилизация - такава ще е прогресията на изкуствения разсъдък съгласно притеснително огромна част от бизнес водачите по света. Това излиза наяве от изследване извършено по време на CEO конференцията в Йейл, резултатите от които цитира CNN.

Контекст : Във форума се включиха 119 изпълнителни шефове от най-различни сфери на бизнеса. Сред тях бяха босовете на Coca-Cola, Xerox, Walmart, Zoom и доста фармацевтични, медийни и индустриални компании.
 Румъния основава научно-етичен съвет за надзор на изкуствения разсъдък
Румъния ще опита да развива, само че и управлява изкуствения разсъдък - ето по какъв начин

В изгода на обществото?

Цифром и словом : Колко рисков е изкуственият разсъдък за човечеството?
Според 34% от изпълнителните шефове AI ще придобие капацитета да ни унищожи в границите на 10 години; 8% са дори по-големи песимисти - считат, че това може да се случи в границите на 5 г.; 58% въпреки всичко са на мнение, че това в никакъв случай няма да се случи.
В същото време единствено 13% от запитаните топ мениджъри считат, че капацитетът на AI е надценен.
 Защо търсенето на работа става все по-сложно? Донякъде поради изкуствения разсъдък
Защо търсенето на работа става все по-сложно? Донякъде поради изкуствения разсъдък

" Призрачните " работни места порастват

Детайли : Според шефовете най-силен трансформиращ резултат AI ще има в три основни промишлености:
Здравеопазване; Професионални/IT услуги; Медии и цифрово наличие.
Какви са обособените лагери в бизнеса, когато става дума за AI? Проф. Джефри Зоненфелд от Йейл ги подрежда в следните 5 групи:
" Любопитни основатели " - хора, които наивно имат вяра, че щом нещо е допустимо, би трябвало да бъде направено. Професорът прави леко стеснителен паралел с Робърт Опенхаймер и атомната бомба; " Еуфорични същински вярващи " - тези, които виждат единствено позитивното; " Комерсиални спекуланти " - на тях не им липсва възторг, само че той е ориентиран най-много към това да създадат бърза облага и нерядко не схващат технологията; " Активисти алармисти " - противоположното на еуфоричната група; " Привърженици на световните управнически стандарти " - дори Сам Алтман от OpenAI наподобява е измежду тези, които упорстват за по-сериозни регулации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР