Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания.

...
Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания.
Коментари Харесай

Премиерът Денков за протестите: Правителството не отстъпи за исканията! Ние заварваме ситуация

Вчера бяхме очевидци на два огромни митинга с редица претенции. Повечето претенции са свързани с проблеми, насъбрани през последните доста години. Това сподели министър председателят Николай Денков при започване на днешното съвещание на държавното управление, предава Novini.bg.
Искам да благодаря на преговорните екипи за това, че пристигнаха, участваха в градивни диалози и вследствие на тези диалози имаме решения. Това е методът да се търси решението на проблемите – посредством договаряния от тези, които могат фактически да трансформират нещата, съобщи Денков.
Всички решения, които бяха взети през вчерашния ден – и в региона на енергетиката, и в региона на земеделието, подхождат на задачите и целите на държавното управление. Никъде нямаше потребност то да отстъпва. Обратното – когато седнахме дружно и обсъдихме с сътрудниците какво ги тормози и какви могат да бъдат решенията, се оказа, че тези решения могат да бъдат взети по този начин, че да подхождат на ползите на хората, да ги пазят и да не трансформират задачите и целите, по които работи това държавно управление, уточни министър-председателят.
При договаряния и двете страни печелят, няма потребност единият да бъде губещ. Защото всеки има изгода от решенията, означи Николай Денков.
Например, взетото решение, което ще осъществяваме през днешния ден на Министерски съвет, да бъдат отпуснати в допълнение 63 млн. лв. за зърнопроизводителите, е част от общата земеделска политика на страната. Това, което ще създадем, е да ускорим оптимално процедурите, тъй че тези средства да стигнат до земеделците колкото може, по-скоро, с цел да могат да ги употребяват в подготовката за идната година. Или решението за прекъсване за момента на вноса на слънчоглед, тъй че от една страна да се осъществя продукцията на българските земеделци, а въпреки това да осигурим нужната суровина за преработвателите на олио, от което ще завоюва цялата страна като доходи, и хората, които ще видят олио на търпими цени в българските магазини. Или пък основаването на държавното дружество за преработка на района на Мариците, което поехме като ангажимент. От всички тези решения ще завоюват и страната, и хората, разяснява министър председателят.
Това, което видяхме през вчерашния ден в диалозите и с представителите на енергийния бранш, и със земеделците, е, че напрежението, което всички виждаме, е отражение на голямо насъбрано съмнение към политическата класа, тъй като тези хора са лъгани доста пъти през годините. Оказа се, че упреците не са непосредствено към нас, тъй като всички схващат, че ние заварваме обстановка, в която би трябвало доста бързо да се реагира, упреците са общо към политическата класа, че доста постоянно дава обещание и доста рядко извършва това, което е дала обещание, съобщи Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР