Вчера беше извършен атентат и опит за убийство срещу главния

...
Вчера беше извършен атентат и опит за убийство срещу главния
Коментари Харесай

Каракачанов за инцидента с Гешев: Това е атентат срещу държавата

Вчера беше осъществен атентат и опит за ликвидиране против основния прокурор на България! Харесван или нехаресван. Спорен или неоспорим, основният прокурор е една от фигурите, олицетворяващи държавността. Да поставиш взривно устройство пред колата му е атентат против страната, освен против индивида Гешев и неговото семейство. Това е неоспорим сигнал, че има сериозен пробив в националната сигурност.

Тази позиция заяви доктор Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, почетен ръководител на и вицепремиер по сигурността в интервала 2017-2021 година



Няколко са причините на Каракачанов за какво е пробита националната сигурност:

Първата е дързостта да посегнеш на индивида, който управлява системата, която се бори с престъпността. Престъпността на всички равнища: от битовата на село до по този начин обичаната тематика на ПП-ДБ - корупцията. Това е знак, че в страната работят сили, които са задоволително дръзки да покажат, че желаят безредица, а не ред! И - както стана ясно през вчерашния ден от неглижирането на обстановката и дори нейното шаржиране от борците за ред и правдивост от ПП-ДБ - тези сили в действителност целят да счупят страната! Без никаква подигравка.

Втората е притеснителният факт, че само ескортиращият екип и още няколко висши фрагменти от НСО знаят настоящия маршрут, по който се придвижва кортежът на основния прокурор. И освен това - изменен маршрут в последния миг, както излиза наяве от данните, които бяха изнесени. Това е подробност, към който проверяващите би трябвало да се отнесат с изключително внимание.

Третото е внушението, което се прави към обществото. След като основният прокурор и фамилията му не могат да бъдат защитени, то какво остава за елементарните хора?

Според него през последните две години страна липсва и е забележим резултатът от българския Майдан, който беше подреден през 2020 година Това, което е останало от институциите, е на ръчно ръководство от инцидентно попаднали в политиката или набутани от външни играчи субекти, чиято съществена упоритост е не да построяват нова страна или да вършат действителна смяна, а да осъществят личните си заболели политически и стопански упоритости посредством основаване на безпорядък и втълпяване на ненавист и боязън, показва Каракачанов.

Тези хора, които даже в подобен миг не могат да застанат дружно зад държавните институции, желаят единствено и само власт непременно. Но какво действително реализират, риторично пита той.

С държанието си те дефинитивно объркват така и така разединеното общество и дават кураж на всички олигархически, престъпни и корупционни схеми и групировки. Сигналът, който им подават посредством безотговорното си държание, подбудено само от блян да се наложат и да сменят личността на позицията основен прокурор, е, че към този момент всичко нелегално, просташко и деструктивно, може да бъде целесъобразно и официализирано в България, безапелационен е някогашният вицепремиер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР