Възстановяването на санкциите на САЩ срещу Иран, свързани с ядрената

...
Възстановяването на санкциите на САЩ срещу Иран, свързани с ядрената
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ срещу Иран влизат в сила незабавно

Възстановяването на глобите на Съединени американски щати против Иран, свързани с нуклеарната стратегия на Техеран, влизат в действие неотложно за нови контракти, до момента в който към този момент работещите с Иран компании ще имат няколко месеца да прекратят комерсиалните си връзки с него, съобщи съветникът на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън, представен от Франс прес.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че глобите по към този момент подписани с Иран контракти ще влязат в действие след временен интервал от 90 до 180 дни.

" Напълно е допустимо да последват и още наказания, в случай че получим нови сведения. Искаме да окажем колкото се може по-голям стопански напън над Иран и да го лишим от достъпа до приходите, с които щеше да разполага, в случай че Съединени американски щати не се бяха изтеглили от нуклеарното съглашение. Не се позволяват никакви нови контракти ", сподели Болтън.

За към този момент подписани контракти, в това число за задграничните, постоянно европейски, компании, които са вложили в Иран, преходният интервал от три до шест месеца " е метод да им се даде опция да изоставен " Иран, добави Болтън.

Новият дипломат на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел, който встъпи в служба през вчерашния ден, прикани немските компании да прекратят дейностите си в Иран.

Президентът Доналд Тръмп " сподели, че глобите ще са ориентирани към сериозно значими браншове от стопанската система на Иран. Работещите с Иран немски компании би трябвало неотложно да прекратят дейностите си ", написа Гренел в Туитър.

Германия е един от основните стопански сътрудници на Иран. По данни на министерството на стопанската система от 2016 година немският експорт е достигнал към 2,6 милиарда $, което е покачване от 26 % за една година.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин заяви, че решението на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение анулира разрешителните на американската компания Боинг и европейския й съперник Еърбъс за продажби на пътнически самолети на Иран, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР