Възстановяването на пистовото състезание София на пътния възел под Бояна

...
Възстановяването на пистовото състезание София на пътния възел под Бояна
Коментари Харесай

Румен Дунев: Писта София 2022 ще е празник за пилотите и феновете

Възстановяването на пистовото съревнование „ София ” на пътния възел под Бояна е нещо, за което БФАС се бори от доста време насам и което най-сетне стана факт. Това съобщи ръководителят на БФАС Румен Дунев на конференцията преди първия кръг от пистовия шампионат за новия сезон.

„ Писта „ София ” под Бояна постоянно е била празник на моторните спортове, както за водачите, по този начин и за феновете и нашата упоритост е да върнем тези позитивни преживявания – съобщи Дунев. – Подготвили сме се за сериозен интерес от страна на водачите и феновете, желаеме да вдигнем стандарта на провеждането на автомобилни надпревари у нас. Освен квалификациите и надпреварите, феновете ще могат да видят демонстрации на спортни коли от всички моторни дисциплини у нас, ретро церемониал и конкуренция сред трима огромни български спортисти: Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев с идентични коли. ”

Писта „ София 2022 ” ще се организира в събота, 24 септември, като от 9:00 часа сутринта стартират квалификациите, по обед ще е откриването, а по-късно и надпреварите.

„ Десет години след националната ми купа в Х4 се връщам на пистата, с цел да оказа помощ на Румен, на БФАС и на надпреварата, като се надявам, че ще успеем да зарадваме почитателите с забавни надпревари ”, добави Калин Бенчев, който ще се състезава със Субару Импреза.

„ Надявам се на сериозна конкуренция и на оспорвана борба, тъй като знам, че ще има мощни водачи и коли, защото много време нямахме опция да караме – добави 6-кратният първенец в серия Туринг Иван Влъчков. – Никога не съм карал на писта „ София ” и за мен това е сбъдната фантазия. ”

„ Специални благодарности на Румен Дунев и БФАС, че върнаха надпреварата под Бояна – съобщи водачът от серия Спорт Александър Димитров. – Надявам се на добра организация, доста аудитория и забавни съревнования. Важното е всички да стигнем сполучливо до финала. ”

Техническите и административните прегледи преди надпреварата ще се проведат в петък, 23 септември.

*Източник: БФАС
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР