Възрастта, начинът, по който се храним и средата, в която

...
Възрастта, начинът, по който се храним и средата, в която
Коментари Харесай

10 признака на недостиг на витамин В12

Възрастта, методът, по който се храним и средата, в която живеем, играят значима роля в способността ни да абсорбираме значими витамини от храната си и да усъвършенстваме здравето си. Докато някои хранителни субстанции се употребяват елементарно, други не са толкоз елементарни нито за банкет, нито за асимилиране. Такъв е витамин B12.
Този значим, водоразтворим витамин е едно от тези хранителни субстанции, което постоянно не се усвоява по най-хубавия метод. Дефицитът му може да докара до доста и разнородни здравословни проблеми. Ето за какво е значимо да му обърнем особено внимание.
Какво съставлява витамин В12?
Витамин В12 играе основна роля за поддържането на здрава нервна система и за производството на ДНК. Жените, изключително възрастните, са най-уязвими към рисковете за здравето, свързани с недостига на витамин В12, само че могат да бъдат наранени всички възрасти и пол.
Тъй като витамин В12 се намира естествено в скотски храни, в това число месо, риба, птици, яйца и млечни артикули, хората, които следват прецизен вегетариански или вегански метод на хранене са по-застрашени от недостиг.
Какво се случва, когато витамин В12 е с ниски равнища?
Симптомите на недостиг на витамин В12 са фини и не постоянно могат да провокират задоволително безпокойствие, само че е значимо да поддържате връзка с тялото си и да се консултирате със здравен експерт, в случай че някои от тези 10 признака за на разположение:
1. Слабост и отмалялост
Витамин В12 е нужен за образуването на червени кръвни кафези, които оказват помощ за преместването на О2 в кръвта. Когато кислородът не тече свободно към тялото ви, ще започнете да се чувствате изтощени и изтощени, без значение какъв брой постоянно си почивате.
2. Промени в настроението
 3 ТРЕВОЖНИ признака при дефицит на витамин D 3 ТРЕВОЖНИ признака при дефицит на витамин D
Както може би знаете, витамин D се набира по натурален път най-добре през лятото, когато слънчевите лъчи са в съвсем непрестанен контакт...
Изследвания, свързващи неналичието на витамин В12 с депресията, настояват, че ниските равнища на витамина могат да попречат на сигналите към и от мозъка ви и да причинят увреждане на мозъчната тъкан. Това инхибира способността на мозъка ви да контролира настроението и да задържа информация.
Въпреки че има доста фактори, които способстват за измененията в настроението и депресията, допустимо е увеличението на приема на B12 да ви помогне да поддържате здравословно, уравновесено психическо положение.
3. Замъглено зрение
Ако не се лекува за нескончаем интервал от време, неналичието на В12 може да повреди зрителния нерв или да запуши кръвоносните съдове в ретината, причинявайки замъглено зрение, двойно виждане, сензитивност към светлина и даже загуба на зрението.
Изтъняването на зрителния нерв заради липса на витамин В12 е известно като зрителна невропатия. Обикновено това увреждане може да бъде обърнато посредством банкет на витамин В12.
 Костадин Ангелов: Презапасяването е причина за казуса с неналичието на някои медикаменти Костадин Ангелов: Презапасяването е причина за казуса с неналичието на някои медикаменти
На територията на България имаме задоволително количество лекарства и презапасяването с медикаменти е повода за казуса, който наблюда...
4. Бледа или жълтеникава кожа
Без B12 и алените кръвни телца, кожата ви може да загуби здравословния си тонус и да изглеждате бледи. Това положение е известно като жълтеница.
Отслабените червени кръвни кафези се разграждат по-бързо, като създават билирубин, кафяво оцветено вещество, създавано от черния дроб, когато разгражда старите кръвни кафези, което води до това кожата ви да наподобява жълта.
5. Висока температура
Макар и необикновени, сходни на тресчица признаци могат евентуално да зародят от неналичието на витамин В12. Мегалобластната анемия, произлизаща от неналичието на витамин В12, може да аргументи внезапно повишение на телесната температура, в случай че не се лекува.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР