Възрастовите групи от 0 до 4 и над 65 години,

...
Възрастовите групи от 0 до 4 и над 65 години,
Коментари Харесай

В Пловдив намаляват болните от грип ученици

Възрастовите групи от 0 до 4 и над 65 години, при които се отчиташе по-ниска заболеваемост, към този момент минаха епидемиологичните равнища, сочат данните на РЗИ
В Пловдив е невисок процентът на отсъстващите възпитаници поради грип и остри респираторни болести, сочат последните данни на Регионалното ръководство на образованието, съобщи БНР. Началникът на ръководството Иванка Киркова уточни, че в петък отсъстващите поради вирусни и грипни инфекции са били 20% от всички възпитаници, а през вчерашния ден - 22 януари, са отсъствали единствено 16%.

Най-много са болните деца в община Брезово. Две седмици РУО следи развиването на заболеваемостта, взаимно с РЗИ и шефовете.

Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова уточни още, че ще посъветва при постигане на стойности от 25% заболели деца в клас, с оповестена грипна почивка, тя да е единствено от 1 до 3 дни и да няма онлайн образование, а децата да не учат.

Киркова добави, че връзката на РУО с кметове на общините е съвършена и ще бъдат взети бързи и съответни ограничения.

От 22 до 28 януари са в действие противоепидемични ограничения в региона. Миналата седмица имаше заболеваемост от 206 на 10 000 пациенти с остри рестираторни болести и грип, в този момент цифрата е 228 на 10 000. Възрастовите групи от 0 до 4 и над 65 години, при които се отчиташе по-ниска заболеваемост, към този момент минаха епидемиологичните равнища. Това кореспондира с по-голямото запълване на леглата за лекуване на белодробни заболявания при възрастните, изясни още шефът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева, представена от Българска национална телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР