Възрастовата граница, на която децата започват да влизат в интернет,

...
Възрастовата граница, на която децата започват да влизат в интернет,
Коментари Харесай

Порнография в нета? Да! Вижте кой дебне децата ви!

Възрастовата граница, на която децата стартират да влизат в интернет, непрестанно пада. Опасностите за тях са тормоз от връстници, порнография или контакт с педофил в по-тежки случаи. По данни на ГДБОП за 2017 година са регистрирани над 80 случая на преписка сред деца и педофили.

Тази тематика в "Денят стартира " по Българска национална телевизия разяснява специалистът Владимир Тулев, частен специалист от Международната академия по киберразследвания.

Няма неповторима панацея къде дебнат педофилите. Истината е, че където има деца, там има и педофили. Различни са местата, където могат да осъществят контакт с децата. Все нови и нови са приложенията, които излизат всеки ден. Снапчат е едно такова приложение, което е за чат връзка, само че предлага и опциите за обработка на фотоси. То плени своите консуматори с уникалността да изпращат фотоси с избрана времетраеност. След 5-10 секунди фотографията изчезва, само че тук стои заплахата педофилът да направи скрийншот. Това беше методът, с който те успяваха да излъжат децата. "Прати ми фотография, която след 5 секунди няма да съществува. " Създавайки подобен материал жертвата стартира да бъде изнудвана да се демонстрира още веднъж и още веднъж, съобщи Тулев.

Експертът от Международната академия по киберразследвания разяснява още, че отговорът е в говоренето, знаейки какви са заплахите и обикновени препоръки.

"Например, в никакъв случай не би трябвало да се доверяваш на човек, с който си се срещнал единствено преди секунди в интернет. ", сподели Тулев.

По думите му, в никакъв случай не би трябвало да се дава информация, която разкрива елементи за теб. Според експерта известните фотоси селфи са доста рискови, тъй като детето не осъзнава, че на заден декор може да издаде персонален адрес, номер или друга информация за него. Според Тулев предварителната защита е работата посредством огромни групи от деца, работя в цялостен клас и на второ място - работата с родителите.

"Засилване на връзка родител - дете, когато родителят предизвиква детето дружно да откриват интернет, по този начин ще може да се следи детето по-лесно ", сподели още той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР