Възрастните хора у нас трябва да престанат да обикалят по

...
Възрастните хора у нас трябва да престанат да обикалят по
Коментари Харесай

Д-р Виктор Серафимов: Хората не са танцуващи мечки - трябва да заличим шейсетарските прийоми

Възрастните хора у нас би трябвало да престанат да обикалят по институциите като мечки на синджир, с цел да получат полагащи им се грижи. Това не е редно! В последна сметка ние живеем в 21-ви век, в страна, част от Европейския съюз. Това са някакви способи от 60-те години на предишния век, които би трябвало да приключат. Хората би трябвало да знаят, че отивайки на едно място ще получат всичко, което им е нужно. Това разяснява в ефира на Дарик радио доктор Виктор Серафимов, административен секретар и представител на „ Републиканци за България “ и лидер на листата във 2 МИР Бургас с преференция 101 номер 21 в бюлетината.

По думите му, връзката сред общественото и здравното министерство на процедура липсва. Това от своя страна, уточни той, на процедура изтласква в периферията на страната големи групи от хора, които остават без грижа.

В масовката - смяна, само че с дребна писмен знак

„ Главна тематика на тази предизборна акция е смяната. Онази смяна, за която хората приказват и желаят да се случи. Прави усещане обаче, че от устите на доста претенденти за народни представители, в това число и водачи на партии тази смяна звучи доста красиво – бъдещето се облича в мощни, завладяващи думи, само че какво тъкмо би трябвало да се промени, за хората остава извънредно неразбираемо. Днес се приказва за смяна, само че не знаем нито какво ще сменим - нито с какво ще го сменим. Хората са лъгани задоволително и няма потребност да бъдат разочаровани в допълнение “, споделя доктор Серафимов.

Според него, разрешаването на проблемите на една страна минава през икономическото развиване. За да се стигне до икономическото развиване обаче е нужно да има доста ясна смяна в законодателството, стана ясно от думите на правният специалист.

„ Промяната в България няма да пристигна с пари извън. Реално тя би трябвало да стартира от вътрешната страна. Хората би трябвало да знаят, че могат да работят, могат да развият предприемаческия си капацитет и тук. Трябва да знаят, че могат да развият дребен и междинен бизнес в България, че могат да пратя всичко, което изискат и няма да бъдат смачкани от някой, който е пристигнал, с цел да ги рекетира. Дори отчасти довеждане докрай на правосъдната промяна ще спомогне за това “, безапелационен е доктор Виктор Серафимов.

Презентирането на действителни политики в другите браншове е главен пропуск за партиите в тази предизборна акция, счита той.

„ Всеки желае проверка, всеки желае отплата за отговорните. Не споделям, че не би трябвало да се случи, само че това което се притеснявам, че на процедура се случва сега е, че всички партии дават обещание проверка и реваншизъм, само че никой не приказва за действителни политики. Никой не приказва за това какво ще пристигна след реваншизма. Чудесно, в случай че отговорните бъдат осъдени, това е даже повече от отлично, само че какво вършим по-късно? Как ще се борим с последствията от COVID-19, по какъв начин ще се борим за повишението на приходите на хората, по какъв начин ще се борим за повишението на пенсиите? Когато обещаваш пенсия от 3 000 лв. да вземем за пример е добре да уточниш, че това е допустимо единствено посредством прекосяване по пътя на хиперинфлацията. Нали всички си спомняме Виденовото време? И още нещо - икономическият рекет е извънредно рискова наклонност. Ние не сме африканска бананова страна, ние сме отново споделям – страна членка на Европейски съюз в 21-ви век. Трябва да имаме съответна икономическа среда, която да разреши на всички хора да се развият тук “, добави доктор Серафимов 

Особено място в управническата стратегия на Републиканци за България заемат младежите. И напълно съзнателно партията е присъединила тъкмо такива в листата си във 2-ри МИР Бургас, показа лидерът на локалния тим.

„ За страдание виждаме с очите си младежите от Бургас търсят своята реализация надалеч от региона. Безкрайно значимо е какво тъкмо вършим, с цел да ги задържим. И това не са детските площадки, нито е спортната залата, която се строи години наред, в началото с 40 милиона или със 140, които несъмнено няма и да стигнат. Когато мислим и приказваме за тактики е добре да погледнем въпреки всичко към тези младежи, въпреки и малко, които са останали в Бургас. Това са младежи, които напълно не са глупави, не живеят на гърба на обществото. Това са доста постоянно хора, които работят интензивно, дават работни места, реализират доста и дръзвам да кажа, че в листата на Републиканци за България междинната възраст на претендентите е може би най-ниската за бургаски район. И това не е инцидентно, а в противен случай напълно преднамерено ние взехме решение да заложим на младежите, които ще носят смяната. Защото погледът към света при тях е друг. Начинът на мислене е друг “, сподели Виктор Серафимов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР