Възрастните хора могат да противодействат на ефектите от стареенето, практикувайки

...
Възрастните хора могат да противодействат на ефектите от стареенето, практикувайки
Коментари Харесай

Повече танци срещу стареенето

Възрастните хора могат да противодействат на резултатите от стареенето, практикувайки едно просто и прелестно занятие - танци, написа в. Daily Express, базирайки се на резултатите от немско проучване.

Авторите му от Центъра за невродегенеративни заболявания са открили, че при възрастни хора, които постоянно практикуват някаква форма на физическа интензивност, се следи обратимост в избрани признаци на стареене. Най-отчетлив резултат обаче се оказал резултатът от танците.

За задачите на проучването доброволци на междинна възраст били разграничени на две групи. Част от тях в продължение на осем месеца овладявали тънкостите на танца, а останалите правели тренировки за устойчивост и еластичност.

След края на интервала експертите отчели измежду участниците и от двете групи нарастване на хипокампуса - мозъчна зона с роля в запаметяването, познавателната дарба и салдото, която с придвижване на възрастта се свива. Само измежду доброволците от танцовата група обаче били следени отчетливи поведенчески промени от позиция на салдото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР