Възрастни хора от врачанското Баница са без ток почти цяло

...
Възрастни хора от врачанското Баница са без ток почти цяло
Коментари Харесай

Срамота! Безпомощни възрастни хора в Баница са без ток цял ден, от ЧЕЗ пак пасуват

Възрастни хора от врачанското Баница са без ток съвсем цяло денонощие, а от ЧЕЗ още веднъж нехаят, сигнализираха поданици на обитаемото място.
С медията ни се свърза Евгения Лиловска с молба следващото безгрижие на сдружението да бъде публикувано, с цел да схванат повече хора в каква обстановка са сложени жителите на селото. Възмутената жена описа, че след мощната стихия и градушка през вчерашния ден, към 17 часа, е спрял токът на цялостен квартал, където живеят и нейните възрастни родители.
Жената описа, че в къщата им на ул. "Ботуня " в Баница обитават майка ѝ, татко ѝ и вуйна ѝ, които са на към 90 години. Евгения показа, че цяла нощ безпомощните хора са падали, защото не са могли да светнат лампите. Освен това, хладилниците и фризерите са се размръзнали и е потекла вода, а храната им е унищожена. След многократни позвънявания, от ЧЕЗ дали обещание да изпратят спешна група в 9 часа сутринта, само че до този миг никой не се е отзовал.
"Имам куп повиквания към тях, само че единствено ни лъжат, че ще дойдат скоро - просто ни замазват очите. Ако някой е не запомнил да си заплати тока, незабавно ще бъде изключен, само че какво вършим в тази обстановка? ", пита възмутената жена.
Освен това, преди към месец Евгения е подала тъжба към ЧЕЗ за различен рисков проблем - при стартиране на вода, удря електрически ток. Тогава от сдружението също дали обещание да изпратят екип с вишки, с цел да се в профил повредата, само че очевидно застрашаването на живота на техните консуматори не им се коства толкоз съществено, с цел да вземат отношение.
Кметът на Баница Владимир Вълов също бе безапелационен, че спешна група на ЧЕЗ не е идвал в селото, макар десетките обещания.
Така потребителите на ЧЕЗ са сложени пред приключен факт - да седят без електричество и да се надяват от сдружението най-малко един път да поемат отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР