Възрастната жена извади голям късмет, в дома му са намерени

...
Възрастната жена извади голям късмет, в дома му са намерени
Коментари Харесай

Младеж арестуван заради „ало“ измама, след като баба му хвърли 40 000 лева през терасата

Възрастната жена извади огромен шанс, в дома му са открити парите ѝ

В дома на 19-годишен юноша, който е задържан за „ ало “ машинация, са открити парите, които стара жена му хвърлила през терасата. Той е арестуван като помощник, а средствата, които излъганата е метнала през балкона, са над 40 000 лв., сподели пред бТВ представителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев. 

„ Схемата, по която се реализират тези телефонни измами е банална. Обаждат се на възрастни хора и се показват за чиновници на реда или представители на болнични заведения. Казват им, че техен непосредствен е потърпевш и се нуждае от пари “, сподели той в изявление за предаването „ Тази заран “.

„ Пострадалата жена е получила позвъняване, че неин непосредствен е в болница и са нужни пари. В резултат на това тя е хвърлила от терасата над 40 хиляди лв., само че с помощта на положителната работа на полицейските чиновници причинителите или най-малко съучастниците са арестувани “, съобщи Николаев. 

Парите са приобщени по досъдебното произвеждане след претършуване в дома на задържания, посочи той.

На въпроса на репортера Емил Митев дали арестуваният е така наречен муле, представителят на прокуратурата отговори, че по всяка възможност е подобен, само че предстоят още разпити, с цел да се обясни това. 

Арестуваният е притеглен под наказателна отговорност. От през вчерашния ден е с непрекъсната мярка задържане под стража. 

„ Механизмът е еднакъв – най-вече възрастни хора. Случаите зачестяват. Моля ви, не хвърляте пари през терасите! Видите ли случай, при който ви се обаждат, че ваш непосредствен е потърпевш, знайте, че институциите не взимат пари. Индикацията за машинация е, че жертвите ги държат на телефона и не им дават да се свържат със своите близки. Друга индикация е хвърлянето на пари през тераса или оставянето им до кошче за отпадък “, сподели още Николай Николаев. 

При различен сходен случай в Хасково беше излъгана 86-годишна жена. С нея сякаш се свързала внучката ѝ, която живеела в Германия с щерка ѝ. Момичето споделило, че бойлерът им гръмнал, в резултат на което майка ѝ е потърпевша с очите и е допустимо да ослепее.

В този миг слушалката била взета от мъж, показал се за лекар. Той декларирал, че е нужна интервенция, която коства 300 000 евро. Жената споделила, че има единствено 26 000 лв., за които мнимият доктор споделил, че ще стигнат за лещи.

След като схванал къде живее дамата, той ѝ споделил да съобщи парите на жена, която ще изпрати. Малко по-късно пострадалата предала парите пред дома си на улица " Липа " на жена, която описала пред служителите на реда като цялостна, с кестенява коса и към 30-40-годишна.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР