Възрастна жена пострада при пожар в дома й във врачанското

...
Възрастна жена пострада при пожар в дома й във врачанското
Коментари Харесай

Пожар лумна в селска къща, пострада възрастна жена

Възрастна жена пострада при пожар в дома й във врачанското село Паволче. Според първичната версия огънят е лумнал от късо съединяване в стопанска сграда, долепена до главната жилищна постройка. 

Час преди пламъците да обвземат къщата лампите присветвали няколко пъти. Пожарът се популяризирал бързо, тъй като в стопанската сграда се съхранявали пелети за отопление. Маргарита Каменова през сълзи споделя какво видяла.

“Уплахата е огромна. Повярвайте! Като видях ореха по какъв начин гори, напряко беше нещо извънредно. Ужасно! А тука като пристигнах - баба Ценка плачеше и викаше ”, описа дамата пред кореспондент на Нова.

Всички съседи се изплашили, тъй като къщите са доста близо.

76-годишната жена първо пробвала сама да направи нещо - да отвърже и избави кучето и с вода най-малко да спре пламъците до момента в който пристигна помощ. Така я заварила и нейната внучка - Кристина Петкова. 

По думите й старата жена е с изгаряния по меките и открити елементи на тялото. Получила ги е до момента в който избавя кучето. 

Възрастната жена е в “Пирогов ” с над 20% изгаряния. Бременната й внучка също се почувствала зле, само че съгласно лекарите няма заплаха за нея и за плода. В огъня обаче изгорели част от пелетите, които хората купили за 850 лв. на звук, с цел да се топлят в студените дни.

Пожарникарите съумели да спасят част от пелетите и дървата на хората, с цел да могат да разчитат на някакво отопление през идващите студени дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР