Възрастна двойка загина, след като колата им се преобърна, когато

...
Възрастна двойка загина, след като колата им се преобърна, когато
Коментари Харесай

Поройни дъждове потопиха част от Испания

Възрастна двойка почина, откакто колата им се прекатурна, когато проливни дъждове и наводнения се стовариха върху югоизточна Испания. Пороищата провокираха безпорядък при пътешестване и затваряне на учебните заведения. Двете жертви, на по над 70 години, починаха, когато колата им беше пометена от наводнилите пътя е води в Кауде, община на към 100 километра югозападно от град Валенсия, оповестиха от незабавните служби.

На други места дъждът провокира безпорядък по пътищата, отрязвайки публичния превоз и довеждайки до излизане от крайбрежията на близката река Клариано. Това докара до наводнение на домове и аргументи евакуацията на близките региони, съобщи БГНЕС. На фрагменти се виждат влачени от пороищата коли.

Поради изключителната обстановка в района управляващите във Валенсия обявиха, че са разпоредили прекратяване на образователната активност в учебните заведения в 84 общини, което визира над 255 000 възпитаници. Държавната метеорологична работа разгласи предизвестие с червен код за заплаха поради поройни дъждове, стихии и мощен вятър в областите Андалусия, Валенсия и Мурсия. Прогнозите дават обещание неприятното време да се резервира и на следващия ден. Порои се изляха и над Балеарските острови.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР