Възрастен мъж, пуснат в отпуска от затвора, за да се

...
Възрастен мъж, пуснат в отпуска от затвора, за да се
Коментари Харесай

Затворник в отпуск по болест измамил пенсионерка с 7800 лв.

Възрастен мъж, пуснат в отпуска от пандиза, с цел да се лекува, измамил пенсионерка с 7800 лева, заяви Министерство на вътрешните работи. Той е арестуван няколко дни след закононарушението. Той е направил самопризнанания, а част от сумата е открита и конфискувана.

Сигнал за измамата е бил подаден в полицията на 21 юли. 84-годишната жена от с. Искрец край Своге обяснила, че се срещнала с мъж, който обяснил, че работи в обществените служби. Тоя убедил, че може да ѝ спомага за приемане на 500 лева надбавка към пенсията. Жената го поканила у дома, сякаш за попълване на документи, а той ѝ обяснил, че в случай че има спестявания, би трябвало да ги обмени в евро, тъй като нямало към този момент да са в обращение.

Жената му се доверила и предала 7800 лева, с цел да ги обмени. Уговорката била да се видят на идващия ден в селото, с цел да ѝ върне сумата в друга валута. Тя схванала, че е излъгана, откакто мнимият обществен чиновник не се появил.

При почналото следствие полицията открила, че сходни измами са вършени и в други региони на страната. След ареста било изяснено, че мъжът е осъждан няколко пъти и сега би следвало да е в пандиза, само че бил пуснат в отпуска, с цел да се лекува. В момента той е в ареста за 72 часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР