Възрастен човек с лоша памет, който не успя да си

...
Възрастен човек с лоша памет, който не успя да си
Коментари Харесай

Възрастен човек с лоша памет - катастрофалната седмица на Джо Байдън

„ Възрастен човек с неприятна памет, който не съумя да си спомни по кое време е бил вицепрезидент “. Това безусловно е част от формалната мотивация на специфичния прокурор Робърт Хър за решението му да не повдигне наказателни обвинявания против настоящия американски президент Джо Байдън за непозволени дейности с класифицирани документи в интервала откакто е бил вицепрезидент в администрацията на Барак Обама. Прочетете го още веднъж и помислете върху това. Докладът на прокурора Хър е, меко казано, пагубен за 81-годишния държавен глава, който единствено за последните няколко дни обществено обърка Макрон с Митеран, Меркел с Хелмут Кол и набеди горкото Мексико, че има решаваща роля в рецесията в Газа, очевидно имайки поради Египет. Как да не ги объркаш... 

 

Специалният прокурор на процедура ни споделя, че американският президент е умствено некадърен и неспособен да бъде изправен на съд. Това не са извадки от творчеството на беларуски блогъри или китайски провокатори. Нека дадем безусловно точния откъс на американския специфичен прокурор, провокирал сеизмични реакции по целия свят преди броени часове: „ По време на правосъден развой господин Байдън най-вероятно ще се показа пред журито, както се показа пред нас по време на диалога ни - като един приветлив, доброжелателен дъртак с неприятна памет. Би им било мъчно да го осъдят... “ Мдааа, това в действителност се случи тази седмица. Е, този приветлив дъртак с неприятна памет, който явно не е задоволително съответен да се изправи на съд, се води отпред на най-могъщата страна на планетата, нуклеарна суперсила с голям брой военни бази по цялото земно кълбо и интензивно участваща в няколко горещи военни спора на хиляди километри от границите си.

 

Това са обстоятелствата, които към този момент даже най-обезумелите и скъсали с действителността „ факт-чекъри “ не би трябвало да оспорят, нищо че обичат да пишат отчети и доноси, в които истината се показва като „ опасност за демократичния ред “.

 

А в този момент към реакциите. Този път даже в средите на най-сервилните „ байдънисти “, „ байдъноиди “ и други професионални демократи изригна коктейл от комплициране и отвращение. Ето няколко заглавия на англоезични медии: BBC  - „ Байдън „ умишлено е задържал “ секретни файлове, съгласно следствие “, The Guardian - „ Байдън разказан като „ дъртак с неприятна памет “ в неоправдателен отчет за класифицирани документи “, The Telegraph - „ Джо Байдън не запомнил по кое време е бил вицепрезидент и по кое време е умрял неговият наследник, споделят юристи “, The Independent - „ Лошата памет “ на Байдън е основен фактор в разкрития за класифицирани документи “.

 

Това са съществени органи на демократичния роман и единствено клети жертви на лоботомия биха ги обвинили в съветски или тръмпистки пристрастия. Е, все някой може да откри и нещо позитивно в потресаващото показване на „ водача на свободния свят “, търсещ преизбиране, до момента в който неговото държавно управление се пробва да вкара главния му конкурент в пандиза до края на живота му. Някой би рекъл, че Джо Байдън има неповторимата и паранормална дарба да беседва с мъртвите откакто за броени дни свидетелства за скорошни диалози с от дълго време умрелите Франсоа Митеран и Хелмут Кол. Някой да звънне на М. Найт Шаямалан - време е за продължение на неговия психически хорър трилър и блокбастър „ Шесто възприятие “. Чакаме фрагменти от спиритуалистични сеанси по приканване на духове в Белия дом с медиума Байдън в основната роля. Момченцето от кино лентата сподели паметната имитация - „ Аз виждам мъртви хора “. Е, действащият американски президент освен ги вижда, само че постоянно приказва с тях и очевидно дружно вършат сериозна геополитика. „ Геополитика от отвъдното “. Или пък „ за отвъдното “, както прецените. 

 

И въпреки всичко, дори режимните медии в Америка този път се пропукаха и позволиха най-малко елементи от страшния контур на истината да си проправи път в тяхната другояче така усърдно курирана действителност. Телевизия ABC цитира рецензия на Байдън Алекс Пфайфър, който сподели: „ Ако си прекомерно изкуфял, с цел да застанеш пред съда, значи, че си прекомерно изкуфял да водиш нацията “.

 

Никога в онлайн пространството не е имало толкоз доста остри реакции за Байдън от неутрални и демократични източници. Той стори и безвъзвратен грях - даде прибързана и безредна конференция малко след монументалното двучасово изявление на най-гледания и авторитетен американски водещ Тъкър Карлсън с съветския президент Владимир Путин от Москва. В действително време целият свят стана очевидец на трагичен контрастност. Путин детайлно и дълго обясняваше за историческия подтекст и описа на Тъкър за събития от последните 1000 години, а малко по-късно от Вашингтон Байдън мъчно започваше и завършваше изреченията си, до момента в който се караше нервно на публицисти, в обезверен и жертван опит да потвърди, че паметта му е ок. 

 

Тази изява на Байдън беше оприличена от анализатори като „ пожар на бунище “. Той самичък удостовери заключенията на специфичния прокурор, който в отчета си на няколко пъти разказва когнитивните качества на президента като „ мъгляви “, „ нарушени “, „ слаби “ и със „ обилни ограничавания “. Холивудски сценарист мъчно щеше да измисли това, което се случи тази седмица. Въпросът е дали след черните дни в Белия дом ще има „ бай бай “ Байдън, или американският либерален хайлайф ще продължи своя на трагикомичен римейк на приказката „ Новите облекла на царя “, като заложи бъдещето на света на един „ възрастен човек с неприятна памет “?

 

Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР