„Възраждане“ ще подкрепи Националната асоциация на зърнопроизводителите, ако последва примера

...
„Възраждане“ ще подкрепи Националната асоциация на зърнопроизводителите, ако последва примера
Коментари Харесай

Възраждане готови на нови протести: Вносът на зърно от Украйна трябва да се забрани

„ Възраждане “ ще поддържа Националната асоциация на зърнопроизводителите, в случай че последва образеца на сродните ѝ организации в Румъния и Чехия и реши да провежда митинги. Това разгласи водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов. Партията му заяви, че през последните три месеца в България са импортирани над 300 хиляди тона слънчоглед от Украйна. Никой не управлява този импорт по отношение на фитосанитарния надзор, което значи, че ние не знаем какво тъкмо се внася и дали е уместно за консумация от българските консуматори, сподели Костадинов.

Отсъствието на фитосанитарен надзор слага под подозрение качеството и би могло да сложи в риск здравето на всеки българин.

„ Внасянето на зърнени и маслодайни култури от Украйна слага в затруднено състояние българските производители, защото импортираното е на доста ниска цена, единствено с цел да бъде изкупено. Освен съмнителното качество, което има, по този метод срутва родното произвеждане поради цената.

Предвид времената, в които се намираме, и усложненията, пред които са изправени всички производители в България с евтиния импорт със подозрително качество, България рискува да се откаже и от дребното продоволствена самостоятелност, която има като държава”, сподели водачът на „ Възраждане”.

Ето какво още гласи позицията на доктор Костадин Костадинов:

„ Известно е, че едвам 20 % от стоките в огромните хранителни вериги са български, което в усложнената конюнктура в целия свят ни изправя пред заплахата да не разполагаме с храна, създадена в България

Известно ни е също, че българите са измежду най-бързо изчезващите народи в света, а неналичието на качествена храна би довела до ускорение на тази мрачна статистика.

„ България не може да си разреши да внася зърно, което не е минало фитосанитарен надзор, и да го предлага за консумация на жителите си. Не можем да си позволим и да затваряме повече производства, а вносното да е преди родното.

Ако НАЗ реши да провежда стачкува по образеца на сродните ѝ организации в Румъния и Чехия, „ Възраждане “ ще ги поддържа с всички сили и на площада. Ще внесем всички типове запитвания и ще противодействаме на следващата офанзива, която идва извън. Този път към българското производство”.

Копирано от standartnews.com
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР