Възраждане ще подаде сигнал за извършени злоупотреби с обществен ресурс

...
Възраждане ще подаде сигнал за извършени злоупотреби с обществен ресурс
Коментари Харесай

Възраждане дава сделката за F-16 на прокурор

Възраждане ще подаде сигнал за осъществени злоупотреби с публичен запас и осъществени злоупотреби от длъжностни лица във връзка със сключването на контракта за американските изтребители F-16 , заяви зам.-шефът на партията Николай Дренчев.

 

Причината е, че  от групировката считат, че договорите се подписани непозволено, тъй като нямало период от американска страна по кое време би трябвало да бъдат доставени самолетите. Освен това Съединени американски щати имал право " едностранно да не ни дадат това, което сме поискали ", както и " да усилят цената ", твърди Дренчев. " Извършена е корист от длъжности лица с държавен финансов запас ”, уточни той.

 

" Със сумата от 1,256 млн. $ можеше да се създадат детски лечебни заведения и да се излекуват всички деца ”, продължи Дренчев.

" Самолетите са били поръчани в фиктивен цех, макар че едно от условията на Военновъздушни сили, които в следствие са нарушени, са самолетите да бъдат в употреба все още, в който се прави поръчката. Тоест това да бъде действително настоящ аероплан, на който да се знаят действителните бойни качества ", сподели още той.

" Ние сега в действителност нямаме контракт. Имаме документи, които са подписани и на български език са преведени като интернационален контракт, а от британски е писмо за приемане на оферта, което де факто не е документ и не обвързва американското държавно управление, което е страна по контракта ", добави Дренчев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР