Възраждане предлагат да се започне процедура по избор на председател

...
Възраждане предлагат да се започне процедура по избор на председател
Коментари Харесай

Възраждане настояват да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ -

" Възраждане " оферират да се стартира процедура по желание на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, стана ясно от план на решение, импортиран в деловодството на Народното събрание.


На 02 февруари 2022 година Народното събрание предварително приключи на мандата на ръководителя на КПКОНПИ, а решението влезе в действие от 1 март.

В днешно прессъобщение от " Възраждане " показват, че при предварително преустановяване на правното отношение на член на Комисията, в двумесечен период от прекратяването, Народното събрание би трябвало да избере нов член, който да довърши мандата.

По прилика същата процедура следва да се приложи и за избор на ръководител на Комисията, упорстват от " Възраждане " и означават, че този период от дълго време е изминал.

" Оставянето на Комисията толкоз дълго време без титуляр за ръководител слага под подозрение желанието на ръководещата коалиция да се бори с корупцията и да реализира нулева приемливост към нея ", настояват " Възраждане ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР