Възраждане предлага да се започне процедура по избор на председател

...
Възраждане предлага да се започне процедура по избор на председател
Коментари Харесай

От „Възраждане” предлагат да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ

" Възраждане " предлага да се стартира процедура по желание на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), оповестиха от партията.

За задачата от политическата групировка са внесли в Народното събрание план на решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, показване и обществено обявяване на документите, чуване на претендентите и за избор на ръководител на КПКОНПИ.

На 02.02.2022 година, Народното събрание гласоподава предварителното преустановяване на мандата на ръководителя на КПКОНПИ , като същата влезе в действие на 01.03.2022 година, се напомня в прессъобщението.

От партията показват, че при предварително преустановяване на правното отношение на член на Комисията в двумесечен период от прекратяването Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По прилика същата процедура следва да се приложи и за избор на ръководител на Комисията, считат от " Възраждане " и означават, че този период от дълго време е изминал.

Оставянето на Комисията толкоз дълго време без титуляр за ръководител слага под подозрение желанието на ръководещата коалиция да се бори с корупцията и да реализира нулева приемливост към нея , разясняват още от партията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР