Възраждане няма да влезе в пленарната зала за петъчното извънредно

...
Възраждане няма да влезе в пленарната зала за петъчното извънредно
Коментари Харесай

Възраждане няма да участва в петък в извънредното заседание за ветото на президента

" Възраждане " няма да влезе в пленарната зала за петъчното изключително съвещание, на което ще бъде гледано ветото на президента върху текстове от Закона за енергетиката, се споделя в известие на пресцентъра на партията.

Те приканват " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), " ИТН " (ИТН) и " Българска социалистическа партия за България " също да не вземат участие в съвещанието.

" Призоваваме ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ да постъпят по същия метод, един път, с цел да провалят проектите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и повторно, с цел да потвърдят, че не са безгласни букви, привиквани от Пеевски, когато той си реши. Нека да опровергаят този факт като не стъпят в пленарна зала в петък ", се показва в текста, в който се цитира водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

От партията допълват, че претекстовете на президента за ветото напълно повтарят доводите им при дебатите към приемането на Закона за енергетиката.

Днес енергийната парламентарна комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев, с което той върна за ново разискване в Народното събрание измененията в Закона за енергетиката, с които се планува цялостна либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до 2026 година

В претекстовете се акцентира, че законът се е отдалечил от задачите на обществената страна, а неговото приемане не е съпроводено с пълноценна оценка на въздействието, макар че се вкарват положения, директно засягащи благосъстоянието на българските жители и устойчивостта на енергийната система.

Извънредното съвещание на Народното събрание е планувано за петък (27 октомври), сочи информация на интернет страницата на Народното събрание. Освен президентското несъгласие, се планува депутатите да обсъдят на първо гласоподаване промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, напомня Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР