Възраждане“, като парламентарно представена партия в 47-то Народно събрание, по

...
Възраждане“, като парламентарно представена партия в 47-то Народно събрание, по
Коментари Харесай

Възраждане: Кметът на ГЕРБ в Силистра, скрит зад Общинския съвет, който нарушава закона

„ Възраждане “, като парламентарно показана партия в 47-то Народно заседание, по чл.31, ал.1 от „ Закона за политическите партии “ има право да употребява пространства във всички градове на страната за свои представителства, в които да реализира активност в директен контакт с българските жители. …

Общинският съвет, отпред с кмета на ГЕРБ, към този момент седем месеца нарушава наредбите на гореспоменатия член, като отхвърля даването на помещение на „ Възраждане “.

Това е остаряла процедура, одобрена в Силистра от многогодишното ръководство на ГЕРБ, което разполага с града като със лично феодално притежание, овладяно благодарение на съучастниците си от „ Демократична България “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и АБВ като „ крило “ на Българска социалистическа партия.

Тези политически партии във времето са потвърдили, че си партнират добре както на районно по този начин и на национално равнище, а в гласуванията са употребили опцията да се „ въздържат “, с цел да прикрият нарушаванията на закона, които правят. Сред общинските съветници има и трима, които не прикриват нарушаванията си и са дали своят вот срещу.

Удивително е съвпадението, че кметовете на ГЕРБ в Силистра и на Движение за права и свободи в региона работят по подобен метод с министър-председателя в оставка, който също нарушава закона, тъй като в това число и в София „ Възраждане “ към момента няма подписан контракт за помещение.

Решението на локалния парламент в Силистра е противоправно и „ Възраждане “ подаде тъжба до Административен съд- Силистра, с цел да оспори взетото решение с протокол от съвещание на Оценка за съвместимост – Силистра от 30.06.2022 година

С това решение той нарушава законово регламентирано право, заради което и обжалваното Решение е сложено в несъгласие със закона.

От друга страна Общински съвет Силистра с отхвърли си комфортно „ измива ръцете “ на кмета от ГЕРБ, защото точно съветът ръководи и стопанисва парцели – общинска благосъстоятелност. Това, несъмнено, не би трябвало да значи, че същият следва да не ползва нормативните разпореждания при реализирането на активността си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР