Възпитаници на Профилираната гимназия Д-р Иван Панов в Берковица организираха

...
Възпитаници на Профилираната гимназия Д-р Иван Панов в Берковица организираха
Коментари Харесай

Ученици поздравиха 99-годишна учителка в Берковица

Възпитаници на Профилираната гимназия „ Д-р Иван Панов ” в Берковица проведоха празненство за 99 годишния рожден на учителката Райна Димитрова в предбалканския град. Госпожа Димитрова е родом от Полски Тръмбеш, приключила е преди време фамозния Американски девически лицей и е работила като преподавателка по британски език в столицата.

Сега старата дама живее в дома за остарели хора в Берковица. Учениците от Ученическия съвет на гимназия „ Д-р Иван Панов ” решили да уважат дългогодишната преподавателка за празника й и я изненадаха с торта, цветя и подарък. И както е по традиция за всички британско говорещи, младежите зарадваха учителката с песента „ Happy Birthday ”. Трогната, педагожка описа на момчетата и девойките за ученическите си години, за Американския лицей и работата си като учителка и си поговори с тях на езика на Шекспир.

99-годишната преподавателка предложи на младежите да учат британски, само че и други непознати езици, тъй като те им отварят порти към смета и знанието и ги посъветва да помнят единствено хубавите си прекарвания, а неприятните да не помнят. След празника госпожа Димитрова благодари на учениците и ги предложения да честват дружно и 100 годишния й празник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР