Възпитаникът на пловдивската Английска гимназия Атанас Димитров Запрянов е предложен

...
Възпитаникът на пловдивската Английска гимназия Атанас Димитров Запрянов е предложен
Коментари Харесай

Възпитаник на АЕГ Пловдив начело на МО

Възпитаникът на пловдивската Английска гимназия Атанас Димитров Запрянов е препоръчан за министър на защитата в проектокабинета на проф. Николай Габровски.

Това е четвърти кандидат-министър от Пловдив и региона в проектокабинета, който се чака да бъде гласуван в сряда или четвъртък.

Останалите са пловдивчаните Васил Грудев, препоръчан за министър на земеделието, и Благородна Макева на Министерство на вътрешните работи, както и карловецът доктор Благомир Здравков – за опазването на здравето.

Атанас Запрянов е роден е на 16.04.1950 година в с. Драгойново, област Пловдивска.

Завършва Висше национално военно учебно заведение „ Васил Левски ” като магистър инженер – профил „ Свързочни войски “, Военна академия по свръзките „ Будьони ”, Санкт Петербург, Русия като магистър по „ Военно дело “, както и Генерал щабен факултет на Военна академия „ Г. С. Раковски ”.

В интервала от 1988 година до 1995 година заема разнообразни длъжности в Управление „ Свързочни войски ” на Генералния щаб на Българската войска.

В интервала 2002-2003 година е назначен за шеф на Военна академия „ Г. С. Раковски ”, а от 2003 до 2006 година извършва длъжността заместник-началник на Генералния щаб на Българската войска по ресурсите. През 2003 година получава военно звание генерал-лейтенант.

От юни 2006 година до март 2010 година е назначен за боен представител на Република България във Военния комитет на НАТО и Военния комитет на Европейски Съюз в Брюксел, Белгия.

За времето на кадровата си военна работа е награждаван с разнообразни ордени и медали, в това число медал „ За военна заслуга – I степен ”.

Бил е и заместник-министър на защитата.

В интервала от януари 2019 година до декември 2021 година е ръководител на борда на Съвета на шефовете на Европейската организация по защитата в състав шефове по въоръженията на страните-членки на Европейски Съюз.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР