Възобновяването на санкциите на САЩ по отношение на Иран, за

...
Възобновяването на санкциите на САЩ по отношение на Иран, за
Коментари Харесай

Fitch: Санкциите на САЩ срещу Иран ще окажат значителен натиск върху цените на петрола


Възобновяването на глобите на Съединени американски щати във връзка с Иран, за което американският президент Доналд Тръмп заяви на 8 май покачва вероятността от недостиг на предложенията на петролния пазар поради евентуалния спад на иранския износ, се споделя в прегледа на интернационалната рейтингова организация Fitch Ratings.

Този фактор основава опция за повишение на натиска на петролните цени спрямо актуалните прогнози на Fitch.

“Окончателните последици за петролния пазар и цените обаче е мъчно да се предвиждат, защото към сегашния миг на високото равнище на цените на петрола и на опасността от недостиг може да попречат ОПЕК и страните отвън картела, постигайки консенсус за продължение и през 2019 година на съглашението за ограничение на добива под избрана форма “, означават от организацията.

Според анализаторите, следователно, на фона на продължаващият растеж на производството на шистов нефт в Съединени американски щати, пазарът може да се върне към остатък на предложенията. Освен това, при създалата се обстановка, Иран може да усили добива отвън квотите, съгласувани в границите на съглашението с ОПЕК и страните отвън картела.

В средносрочно бъдеще, нефтодобивът в Иран ще бъде един от значимите фактори, влияещи върху предложенията на нефт на международно равнище. След анулацията на глобите в края на 2015 година, Иран значително усили производството на нефт – от 2,8 млн. барела дневно през 2015 година до 3,8 млн. барела дневно през 2017 година Дела на експорта на международния пазар при започване на месец май е към 3 %.

Fitch чака, че цената за петрола Brent ще остане към 70 $ за барел в разстояние на избран интервал, отразявайки в това число и геополитическите опасности. В дълготраен проект обаче, организацията счита за неустойчиво запазването на цените на петрола на такова равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР