Възобновено е движението по главния път София - Варна в

...
Възобновено е движението по главния път София - Варна в
Коментари Харесай

Жестока катастрофа на камиони затвори за 8 часа пътя София-Варна

Възобновено е придвижването по основния път София - Варна в региона на Омуртаг след тежката злополуката тази сутринта. Пътният сектор бе затворен за близо 8 часа след удар сред два камиона. Лекари се борят за живота на единия водач.

Катастрофата стана към 8 часа, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Правоспособен 61-годишен лидер от Шумен, управлявайки в посока Варна-София влекач " Ивеко Магeрус ", с прикачено полуремарке, при мокра пътна настилка е изгубил надзор над ръководството. Моторното транспортно средство е навлязло в лентата за насрещно придвижване и се е блъснало в правомерно движещ се различен влекач - " Скания ", също с полуремарке, пътуващ в посока София-Варна, и ръководен от 40-годишен дееспособен лидер от Велико Търново.



В резултат на пътния случай лидерът на влекача " Ивеко " е настанен за лекуване в интензивното поделение на МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна контузия и други пострадвания, с заплаха за живота му. На другия водач е взета проба за вероятно съществуване на алкохол, която е негативна. На потърпевшия лидер е взета кръвна проба за химическо проучване.

 Снимка: NOVA скрийншот

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 343, алинея 1, писмен знак " б " по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс, показват от Дирекцията.

Тъй като единият от влекачите вследствие удара е аварирал, заставайки напречно на пътното платно, до изтеглянето му благодарение на профилирана техника придвижването на МПС в сектора бе пренасочвано по обходни направления, като се контролираше от екипи на бранш " Пътна полиция " в ОДМВР-Търговище и на РУ-Омуртаг.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР