Възнагражденията на органите за управление и контрол на публичните общински

...
Възнагражденията на органите за управление и контрол на публичните общински
Коментари Харесай

Определят възнагражденията на началниците в общинските предприятия по нови правила

Възнагражденията на органите за ръководство и надзор на обществените общински предприятия да се дефинират по нови правила. Това плануват промени в Наредбатаза изискванията и реда за осъществяване на конкурс за избор на членове на органите на ръководство и надзор на обществените предприятия на Община Варна. Измененията, препоръчани от ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов, бяха утвърдени от членовете на комисията по благосъстоятелност и стопанство.

Сегашните правила са напълно заимствани от Закона за обществените предприятия. Те обаче са мъчно използвани във връзка с общинските обществени предприятия – в частта на критериите за установяване на възнаграждението според от цената на активите, средносписъчния брой на личния състав по трудови контракти и други Същевременно законодателят е дал опция на органите на локално самоуправление да дефинират независимо реда за установяване на възнагражденията наорганите за ръководство и надзор на общинските търговски сдружения.

 Предложението, което беше утвърдено на днешното съвещание, е заплатите да бъдат диференцирани съгласно типа и спецификата на активността на комерсиалното сдружение.

На днешното съвещание съветниците дадоха единодушието си за продажба на два жилището, благосъстоятелност на сдружението в разпродажба „ Централен повсеместен магазин “ ЕАД. За да може да се заличи от Търговския указател и от Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията, сдружението би трябвало да заплати отговорностите си към Община Варна в размер на близо 220000 лв., произлизащи от изискуем налог недвижими парцели и такса битови боклуци. „ ЦУМ – Варна “ има два жилището с данъчни оценки общо 345000 лв..Имотите ще бъдат препоръчани за продажба посредством обществен търг. Сумите, останали след погасяване на отговорностите, ще бъдат възобновени от Община Варна след изтриване на сдружението.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР