Възможното политическо решение в настоящата ситуация е да се премахне

...
Възможното политическо решение в настоящата ситуация е да се премахне
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не говорим за махане, а за обезсилване на главния прокурор

Възможното политическо решение в актуалната обстановка е да се отстрани фигурата на основния прокурор, само че това не е най-хубавото решение. Това съобщи Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. 

“Премахването на фигурата на основния прокурор влиза в несъгласие с Конституционно решение 3 от 2003 година Говорим за обезсилване на тази фигура, не толкоз нейното унищожаване като такава.

Не споделям, че премахването наложително е най-хубавото решение за прокуратурата, постоянно съм считал, че би трябвало изясненост кой управлява структурата. При сегашната политическа обстановка обаче най-лесното за реализиране на единодушие е повече да няма такава фигура. Тази посока е вероятното политическо решение. ”, съобщи Иванов.

“Проектът за правосъдна промяна ще го видите сега, в който стартират консултациите с всички останали сили. Целта ни не е на бързаме и да сложим първи плана на масата, с цел да обявим, че тематиката е открита от нас. Целта е единодушие. Много обединения започнаха да настояват, че те са разкрили тематиката за правосъдната промяна, схващам го с усмивка. ”, сподели още той.

По думите му поради конфигурацията на държавното управление напрежение постоянно ще има и всички го усещали и в този момент. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР