Възможностите за повишаване квалификацията на водачите и придобиването на свидетелствата

...
Възможностите за повишаване квалификацията на водачите и придобиването на свидетелствата
Коментари Харесай

Зам.-министър Новаков: За пътната безопасност ще работим по правила, които ще напишем заедно

Възможностите за повишение квалификацията на водачите и придобиването на свидетелствата за ръководство бяха разисквани през днешния ден на среща в Министерството на превоза и известията.

В полемиката взеха присъединяване заместник-министърът на превоза Стоян Новаков, изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски, представители на браншови организации и асоциации на автоинструктурите в България.

„ Общата ни цел е сигурност на пътя, понижаване на жертвите и пътно-транспортните катастрофи “ сподели заместник-министър Стоян Новаков при откриването на срещата. Това е и един от целите на държавното управление.

Изразена бе воля за позитивни промени в бранша, посредством предлагането на качествено образование и нулева корупция в системата. Постигнато бе единогласие във връзка с съществуващите проблеми, които стоят на дневен ред от години и могат да се прегледат като сложни: образованието, човешкият фактор, инфраструктурата и контролът.

Заместник-министърът Новаков съобщи: „ Ще работим по правила, които да напишем дружно, с цел да няма възражения при осъществяването им “.

По време на срещата стана ясно, че ще бъде основана работна група с представители на Министерството на превоза и известията, Министерството на образованието и науката, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, браншови организации и синдикатите, която да създаде нова методика за образование на изпитващите и инструкторите, както и подобряването на процеса на образование на претендент водачи.

Проблемите, касаещи нормативната уредба, както и техническите проблеми със системата в действително време на изпит, също бяха измежду прегледаните тематики по време на днешната среща.

От страна на автошколите бе подложен въпросът за актуализация на листовките и въвеждането на наложително образование по пътна сигурност при деца в предучилищна възраст.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР