Възможностите за подобряване на политиките за интеграция на пазара на

...
Възможностите за подобряване на политиките за интеграция на пазара на
Коментари Харесай

Съветът на ЕС обсъди подобряването на политиките за заетост на младежи и трайно безработни

Възможностите за възстановяване на политиките за интеграция на пазара на труда на младежите, дълготрайно безработните и хората с ниска подготовка разискаха министрите на Европейски Съюз по претовареност и обществена политика по време на втория ден от неофициалното си съвещание.

То се организира в София на 17 и 18 април, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

Представителите на страните членки проучиха бъдещите провокации и потвърдиха разбирането си, че е належащо обществените вложения на Европейски Съюз да станат по-видими, ефикасни и осезаеми, с цел да продължи общественото доближаване.

През последната година имахме опция да отчетем постоянен стопански растеж в границите на Европейския съюз, който докара до доста и трайно възстановяване на положението на пазара на труда, сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз по претовареност и обществена политика и министър на труда и обществената политика на България Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила след края на съвещанието на взаимна конференция с еврокомисаря по претовареност, обществени политики, умения и подвижност Мариан Тийсен.

Той цитира данни на Евростат, съгласно които през февруари междинното равнище на безработица в Европейски Съюз е 7,1%, което е най-ниското й ниво от септември 2008 година Само през последните 12 месеца безработните в Европейски Съюз са намалели с близо 2 милиона души. Данните демонстрират, че икономическата рецесия е зад тила ни. Но тя остави след себе си последици, които към момента оказват своето въздействие и затрудняват трудовата реализация на избрани групи от хора. Младежката безработица в Европейски Съюз понижава, само че към момента над 3,5 млн. младежи до 25 години са без работа. Значителен остава и делът на дълготрайно безработните, които не могат да намерят работа повече от 12 месеца, сподели Петков.

Поради това по време на съвещанието се обединихме към мнението, че в сегашния миг на постоянен стопански напредък би трябвало да фокусираме напъните си и да работим за подготовката на работната мощ на Европейски Съюз съгласно динамичното развиване на технологиите и цифровата стопанска система и потребностите на пазара на труда в бъдеще, добави министър Петков.

Европейската комисия ще продължи да влага в хората, тъй като те са нашия максимален актив, сподели еврокомисарят Тийсен. Тя уточни, че неналичието на търсените от работодателите умения са главната причина дълготрайната безработица. Еврокомисарят уточни, че продължителната безработица в Европейски Съюз е намаляла до 3,3% от работната мощ.

Хората би трябвало непрестанно да актуализират своите умения, с цел да се приспособяват към измененията и да сменят разнообразни работни места. Това постанова правилото за учене през целия живот да се трансформира в главен принцип за всички, сподели Тийсен.

По време на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз страните членки показаха положителните практики при реализирането на самодейността Европейска гаранция за младежта и се сплотиха към мнението, че тя би трябвало да продължи и след 2020 година

Заместник-министър Лазар Лазаров показа опита на България в осъществяването на самодейността. Той уточни, че в интервала 2013-2017 година безработицата измежду младежите до 25 години се е намалила от 28,4% до 13,5% или с близо 15 процентни пункта. Благодарение на осъществяването на Гаранцията за младежта в България близо 100 000 младежи до 25 години са почнали работа през последните 4 години, сподели Лазаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР