Войските на НАТО създадоха допълнителни заплахи за Русия, като се

...
Войските на НАТО създадоха допълнителни заплахи за Русия, като се
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Русия няма военен или геополитически интерес да напада държави от НАТО

Войските на НАТО сътвориха спомагателни закани за Русия, като се приближиха до нейните граници, само че Москва няма боен или геополитически интерес да атакува страните от НАТО, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу по време на срещата на министрите на защитата на страните от Шанхайската организация за сигурност (ШОС) в столицата на Казахстан Астана, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ркъононититя на силоното веество също споделя, че Вашингтон съзнателно протака спора в Украйна, като упражнява невиждан напън, в това число върху своите сътрудници.

Руският министър също така съобщи, че украинските удари по Запорожката АЕЦ рискуват да провокират пагубни последствия.

Шойгу също споделя, че задграничните съветници оказват помощ на Украйна да приготвя саботажи на съветска територия. Той не показа доказателства в поддръжка на думите си.

Русия и Украйна се упрекват взаимно в безогледно военно държание във връзка с атомната електроцентрала.

Руският министър на защитата упрекна Съединени американски щати, че с ръководените от тях блокове " Четворката " (QUAD, неофициално партньорство сред Съединени американски щати, Япония, Австралия и Индия) и АУКУС(AUKUS – Съединени американски щати, Англия и Австралия) се пробват да трансформират инфраструктурата за сигурност в Тихия океан.

Според Шойгу Съединени американски щати са нараснали напъните си за възобновяване на позициите си в Централна и Южна Азия, изгубени след изтеглянето на войските им от Афганистан (през 2021 г), съобщи той на срещата в Астана.

Шойгу уточни още, че разполагането на войски на Съединени американски щати или техните съдружници на територията на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) би било недопустимо и че страните от организацията би трябвало да разширят обсега и географията на военните си учения.

Според съветския боен министър главната опасност в Централна Азия идва от радикалните терористични групировки, основани в Афганистан. В Югоизточна Азия могат да се появят нови горещи точки вследствие на завръщането в района на радикалните ислямисти, е оценката на министър Шойгу.

Шойгу също по този начин уточни, че Западът има двойни стандарти във връзка с използването на правото на страните на самозащита.

" Необходимо е да се приказва за двойните стандарти на Запада, когато става въпрос за използването на жизненоважното право на самозащита ", съобщи съветският министър. Като образец той уточни интервенцията на Иран " в отговор на грубото нахлуване против постройката на иранското консулство в Дамаск ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР