Възможностите на суперкомпютъра Дискавърър (Discoverer) от София тех парк бяха

...
Възможностите на суперкомпютъра Дискавърър (Discoverer) от София тех парк бяха
Коментари Харесай

Българският суперкомпютър представи от различни точки по света възможности за бизнеса в Гърция

Възможностите на суперкомпютъра " Дискавърър " (Discoverer) от " София тех парк " бяха показани пред присъстващите на българската палата на Солунския интернационален панаир. Днес е вторият ден от ревюто, което стартира през вчерашния ден и ще продължи до 17 септември. На събитието през днешния ден участва министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Икономическото министерство провежда националното присъединяване на панаира, като тази година България е почетна страна. 

Гостите имаха опция да следят симулации в действително време какви планове са правени със комплицираната машина, която е в непрестанен режим на работа. Аудиторията беше осведомена с приложението на суперкомпютрите в действителния живот и в развиването на бизнеса, както и с исторически данни за възникването им.

Беше показано онлайн по какъв начин работи суперкомпютърът от София, както и план, приключен неотдавна – специфичен артикул, който дава опция отвред по света бизнесът да употребява суперкомпютъра през браузър и да заплати единствено това, което употребява – в съответния случай от Съединени американски щати.

Това ни дава опция да продаваме българския суперкомпютър и нашите консуматори да работят от всяка точка на света, изясни за Българска телеграфна агенция Кирил Кирилов, действен шеф на суперкомпютъра. Интерфейсът демонстрира на час какъв брой коства и по-късно нашите клиенти получават фактурата си според от това какво са изразходили, добави той.

Цената зависи от софтуера, който се употребява, тъй като всеки има друг лиценз и лицензионна политика. Най-ниска е цената, когато софтуерът е безвъзмезден и тъкмо това беше показано по време на презентацията. Кирилов изясни, че артикули, които не изискват профилиран професионален метод – рекламни клипове да вземем за пример, се рендерират със софтуера Βlender. Професионалистите в киното и специфичните резултати употребяват към този момент платени версии на софтуера, тъй като безплатната няма такива благоприятни условия, само че за доста рекламни организации, за дребния и междинен бизнес, Βlender-ът е прелестно решение, уточни Кирил Кирилов.
 Българска телеграфна агенция
Суперкомпютърът може да взема решение доста комплицирани проблеми. Сред тях той открои търсенето на нови протеини, които да се борят с туморите, основаването на ново лекарство, галактически планове. Например следваме едни талази, които произлизат от конфликта на две черни дупки, сподели Кирилов. 

С българския суперкомпютър бизнесът в района може да придобие доста огромна стойност и преимущество, тъй като най-близкият подобен е в Любляна. За бизнеса е значимо, че в случай че споделят данните, не ги продават и създадат обява в научно списание, без значение от неговия рейтинг, те получават тази услуга гратис, изясни още той.

Пред присъстващите на българската палата Натали Вълчева, студент по Молекулярна биология в Софийския университет и член на тима по синтетична биология iGEM Bulgaria към лаборатория " Биоинфотех " в " София тех парк ", показа бактериална система, която създава ензими, разграждащи антибиотици в околната среда. 

Антибиотичната устойчивост в голямата си част се дължи на това, че има свободно отделени антибиотици в околната среда. Насочихме се към антибиотици, които се отделят от лечебните заведения, тъй като те са съсредоточени и са в огромни количества, сподели за Българска телеграфна агенция Борис Киров, теоретичен началник на лабораторията. Проектът продължава тази година, защото екипът желае да усъвършенства вариантите, с които се създава това вещество. Лабораторията е в развой на договаряния с евентуални вложители.

Лабораторията има и план за чип, за който също търси финансиране. Това е малко устройство, с което човек може за няколко часа в домашни условия да разбере кой антибиотик ще работи при неговата зараза. 

В рамките на 20 минути средностатистически 27 души ще са умряли в целия свят поради антибиотична устойчивост, стана известно от презентацията.

По време на събитието беше показана и активността на " София тех парк " като иновационен център. Българското присъединяване продължи с показване на технологии от виртуалната действителност. Присъстващите имаха опция да изпитат прекарването, като демонстрацията беше обвързвана с архитектура. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР