Възможностите, които обрисуват хората, които твърдят, че няма да има

...
Възможностите, които обрисуват хората, които твърдят, че няма да има
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не Бойко Рашков, а и инспектор Катани няма да помогне без реформи в КПКОНПИ

" Възможностите, които обрисуват хората, които настояват, че няма да има избори, ми се костват много нереалистични. Какво значи дали желаеме, или не желаеме, когато нямаме болшинство. Това е реалност, който не предстои на нашата воля. Факт, който се развиваше през последните месеци. Може би повода, че това най-сетне се случи, е това, че някак с необятно затворени очи участниците в обединението се изправяха против личните си проблеми. Ако това продължи, освен, че ще се случи това, което минимум се желае - избори, а те ще се случат в най-лошия вероятен миг и вид ".

Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

По думите му това, че партиите преодоляха предходните си разлики е било обнадеждаващото в тази четворна коалиция:

" Всички знаехме, че тя ще е доста сложна и ще е съпроводена с избрани разтърсвания. Сплотяваше ни това, че всички разбираха, че спиралата от избори би трябвало да прекъсне под някаква форма и това да е под знамето на смяната, т.е. без ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. И второ - имаше доста ясна цел и задача, която е въвеждането на върховенството на правото в България освен на хартия.... Причината Демократична България и Българска социалистическа партия да са в едно държавно управление е правосъдната промяна ".

Зарков акцентира, че ръководещата коалиция е позволила да се разконцентрира от този дневен ред, да не помни своята легитимационна заварка и да стигне до неизбежния раздор.

Според него декларираното от премиера Кирил Петков, че Бойко Рашков е най-подходящ да оглави Антикорупционния орган, е отклонение на дебата от неговите действителни параметри:

" В момента, в случай че сложите нов ръководител на този сгрешен по началото си орган (КПКОНПИ), не Бойко Рашков, а контрольор Корадо Катани да докарате, той може да бъде единствено това, което е, или по-лошо. Не могат да бъдат спестени наложителните дълбоки промени. Не можете да сложите едно име и да кажете, че той ще реши казуса. След като се създадат тези законопроекти, според от това, което сте решили да вършат те, избирате индивида, който най-добре въплъщава новата ви концепция, а не противоположното ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР