Възможности за закупуване на нови електробуси, зелени зони в кварталите

...
Възможности за закупуване на нови електробуси, зелени зони в кварталите
Коментари Харесай

Фандъкова обсъди с 4 еврокомисари метрото, нови електробуси и модернизацията на Топлофикация |

Възможности за закупуване на нови електробуси, зелени зони в кварталите и модернизацията на „ Топлофикация “ разиска кметът на София Йорданка Фандъкова с четирима еврокомисари, оповестиха от Столична община. 

Подкрепа за разширението на софийското метро, както и на мрежата на довеждащия превоз изрази европейският комисар по превоз Адина Валеан. Кметът Фандъкова показа проектите за строителството на новите метро-участъци и интермодални транспортни хъбове. Комисар Валеан показа новите благоприятни условия за закупуване на електробуси. Целта на новите транспортни средства е София да създаде необятна мрежа на довеждащ превоз до метрото и до огромни спирки на градския превоз. Удобен превоз от кварталите е основен фактор за понижаване на потреблението на персонални коли за ежедневните пътувания.  

Подкрепа за разширението на софийското метро изрази и комисарят по доближаване и промени Елиза Ферейра. Още при стартирането на третата линия на софийското метрото комисар Ферейра акцентира, че „ софийското метро е един от отличните образци за добавената стойност на вложенията на Европейски Съюз “. При полемиките за финансиране на двата нови сектора от третата линия с кмета Фандъкова преди година госпожа Ферейра предложи включването им в националния проект за възобновяване и резистентност. По време на сегашната среща двете разискаха опциите за възстановяване на градската среда в кварталите. Кметът Фандъкова показа нови планове за създаване на зелени зони в кварталите, както и потреблението на възобновима сила за отоплението на общинските детски градини и учебни заведения. 

По време на срещата с комисаря по околна среда господин Синкявичюс, кметът Фандъкова показа постигнатите резултати за възстановяване на качеството на въздуха. „ През последните 3 години София реализира сходство със средногодишната норма за ФПЧ 10 на всички автоматизирани станции. А през 2021 година единствено на една от станциите е записано превишение на приблизително денонощната норма “, съобщи Фандъкова. Тя показа останалите ограничения, по които градът работи за трайно възстановяване на качеството на въздуха в българската столица. Комисарят изрази своята поддръжка за въвеждането на нискоемисионните зони в София, което е планувано от локалната власт за тази година.
„ Виждам доста смисъл във финансирането на модернизацията на „ Топлофикация София “, съобщи еврокомисарят по енергетиката госпожа Кадри Симсон.

Кметът Фандъкова показа направеният проект за рационализация на сдружението с създаване на нови когенерационни мощности и създаване на топлопреносна мрежа. 

Планът за рационализация на „ Топлофикация София “ беше създаден в последната година от американката консултантска компания Black&Veatch, с поддръжката на Green Energy Advisors LLC и Marathon Capital LLC. Той има за цел да стабилизира цената на топлинната сила посредством в допълнение произвеждане на електричество от сдружението. „ Освен стопански и обществени изгодите от плана са и екологични. Първо, тъй като проектът планува прекосяване от природен газ на „ зелен водород “ и намаление на излъчванията с създаване на новите мощности “, съобщи Фандъкова. Тя акцентира, че задачата на общината е да се прегледат разнообразни благоприятни условия за финансиране на модернизацията, която е извънредно значима за над 1 млн. жители на София, които употребяват централно топлоснабдяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР