Възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени, ако спазват

...
Възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени, ако спазват
Коментари Харесай

Пазарите ще бъдат отворени след Великден, ако са дисциплинирани

Възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени, в случай че съблюдават въведените противоепидемични ограничения. Това заяви в понеделник здравният министър Кирил Ананиев, който инспектирра столичния пазар “Димитър Петков “.

Със своя заповед от събота вечерта Ананиев разпореди затваряне на кооперативните пазари и цветните тържища в цялата страна, само че до 16 април тече гратисен интервал, с цел да могат търговците да осъществят продукцията си. След това те ще затворят за неопроделено време. До тази мярка се стигна откакто в събота хубавото време изкара доста хора на разходка и пазар и на Женския пазар се образува опашка от стотици хора, събрани начесто в нарушаване на условията за физическа отдалеченост.

Ананиев обаче разяснява в понеделник, че в случай че съблюдават ограниченията, пазарите ще бъдат отворени още веднъж след Великден.

" Затова вършим тези обиколки. Ако установим резистентност на държанието и на търговци, и на купувачи, ще гледаме допустимо най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест би трябвало да се откри нужният баланс и него го търсим сега ".

Ананиев сподели още, че управляващите поддържат връзка и с най-големите търговски вериги и са се разбрали вътре да се провежда спазването на условията, а на опашката на открито и благодарение на органите на реда да се съблюдава отдалеченост от метър и половина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР