Възможно най-скоро ще внеса в пленума на ВСС предложението за

...
Възможно най-скоро ще внеса в пленума на ВСС предложението за
Коментари Харесай

Йорданова препотвърди, че възможно най-скоро ще стартира процедурата за отстраняване на Гешев |

" Възможно най-скоро ще внеса в пленума на Висш съдебен съвет предлагането за премахване от служба на основния прокурор ", съобщи в коридорите на Народно събрание правосъдният министър Надежда Йорданова.

Тя изясни, че ще може да задейства процедурата три дни след обнародването на и влизането му в действие. Министърът добави, че това ще се случи в края на седмицата, тъй като решението беше оповестено в " Държавен вестник " през вчерашния ден.

" Разчитам, че там са експерти, които ще изпълнят своите отговорности по този начин, както обществото чака от тях и съгласно закона " - с тези думи тя разяснява вероятността този състав на Висш съдебен съвет да не смени основния прокурор. Подобни мнения направиха както президентът Румен Радев, по този начин и министър председателят Кирил Петков.

Йорданова съобщи, че Конституцията планува три учредения за отстраняването на Гешев - тежко нарушаване на отговорностите, редовно несъблюдение на отговорностите и уронване на престижа на правосъдната власт. Тя отхвърли да посочи на какво съображение ще изиска предварителното му освобождение.

" Нека първо Висш съдебен съвет да се запознае и да получи сигнала ", добави тя.

Правосъдният министър съобщи, че няма законов период, в който Висш съдебен съвет да прегледа предлагането ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР