Възможно ли е да се справим с безсънието и по

...
Възможно ли е да се справим с безсънието и по
Коментари Харесай

Кои камъни помагат за по-дълбок сън

Възможно ли е да се оправим с безсънието и по натурален път да накараме тялото ни да получи нужния покой?

Да! С помощта на кристали, разтривки и хубава книга, можете да постигнете това. Ето всички препоръки, които ще ви оказват помощ да се наслаждавате на добър сън, след който да се разсъните отпочинали и енергични.

1. Разтягане

Лекият стречинг за към 1-2 минути преди лягане оказва помощ на кислорода да доближи до клетките. Той пък оказва помощ на организма да се отпусне, което от своя страна е фактор за това да можем да запиваме по-бързо и да имаме бездънен и спокоен сън.

2. Дишайте надълбоко

Една лека медитация преди лягане или даже единствено това да се фокусирате за няколко минути върху дишането си, оказва помощ на тялото ви да влезе в темп. Не забравяйте да дишате с корема си, с цел да доближи максималко количество О2 до белите дробове.

3. Чай

Всички знаем, че лавандулата и лайката имат натурален успокоителен резултат. Валерианът също е прочут с успокояващите си свойства и работи ужасно за приспиване. Можете да заложите на разновидността като билка или като капсула.

4. Диета

Ако можете, пробвайте се да не ядете най-малко 3 часа преди лягане. Ако въпреки всичко огладнеете, хапнете нещо малко като ядки или дребна салата. Яденето на огромни порции късно вечер, кара организма да работи на цялостни обороти, а това от своя страна затруднява заспиването. А даже и да заспите, има огромна възможност, когато се разсъните да се чувствате по-изтощени, в сравнение с когато сте си легнали!

5. Кристали

Кристали като аметист, селестит и ангелит са страхотни за усмиряване на силата в тялото. Поставянето на кристал до леглото или под възглавницата може да помогне на хората да имат спокоен сън.

6. Изключете техниката

Изключете всички типове техника – телефон, таблет, тв приемник, будилник, изгасете светлините и спуснете щорите. Тъмнината изпраща сигнал до мозъка, че на тялото ви му е време за сън. Маските за очи също са превъзходен метод да не допускате светлина.

7. Релаксираща баня

Топлата релаксираща вана преди лягане естествено ще успокои тялото си. Можете да добавите във водата британска сол (особено в случай че имате болки в мускулите) или лавандула, която да успокои тялото. Накрая завършете с лосион от лавандула, който незабавно ще ви подейства успокояващо.

8. Музика

Музиката трансформира настроението съвсем незабавно. Можете да заложите на релаксираща или класическа музика, както и на звуци на природата. Не забравяйте, че постоянно можете да настройките таймера на уредбата, с цел да се изключи автоматизирано. Така ще избегнете събуждането през нощта

9. Недейте да превъртате в мозъка си паниките от деня

Нещо неприятно ви се е случило през днешния ден? Спрете да мислите за това! Когато мислите за разстройваща обстановка, това ще накара тялото ви да се усеща с напрежение. Може ли да се справите със обстановката незабавно и не може да изчака до на следващия ден? Ако отговорът е не, то незабавно спрете да мислите за това. И на следващия ден е ден!

10. Масаж

Масажите могат да бъдат или релаксиращи, или енергезиращи. Работата им е освен да отстранен мъчителните и стегнати мускули, само че също по този начин естествено успокоява тялото.

11.Четете

Четенето преди лягане е лечебен метод да изключите и да изхвърлите всички ваши мисли на открито. Така по-лесно ще се отпуснете. Същото важи и писането – дали било в дневник, или някое стихотворение – всичко прави работа. Така може да разберете, че нещата не са толкоз страшни, колкото ви наподобяват. А по този начин се заспива доста по-лесно.

12. Не се тормозете!

Колкото повече се притеснявате, че няма да можете да заспите, толкоз повече няма предизвиквате това в действителност да се случи. Просто се настанете комфортно, мислете единствено за позитивни неща и дишайте. Останалото ще пристигна по натурален път.

5 въпроса, които да зададете на гинеколога си

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР