Възможно ли е 360-градусово обслужване на електронни магазини, щом до

...
Възможно ли е 360-градусово обслужване на електронни магазини, щом до
Коментари Харесай

NEXT BASKET – революция в електронната търговия

Възможно ли е 360-градусово обслужване на електронни магазини, щом досега никой не го е предложил нито в България, нито по света? Ако някой си е задал този въпрос, значи ще се откри и отговор. Ето как…

Идеята за NEXT BASKET се заражда преди няколко години, когато нейният създател – визионерът Борислав Малинов, стартира да се занимава с електронна търговия. В процеса на работа той се сблъсква с проблемите, добре познати на всеки е-търговец, и съумява да разпознава редица недостатъци в съществуващите на пазара решения. Така основава компания, която да предложи нещо по-добро.
Началото
Първо компанията построява своята бизнес тактика и дефинира портфолио от услуги. След това се образува екип от програмисти, които да основат софтуерната платформа, която е в основата на цялото начинание. Междувременно се основават вътрешните и външните процеси, както и стандартите на работа. Наемат най-хубавите специалисти в региона на маркетинга, търговията и услугите. „ В момента в компанията работят над 70 топ експерти в разнообразни области и желанията ни са до края на годината този брой да нарасне над два пъти “, твърди основният изпълнителен шеф на NEXT BASKET маг. инж. Евгени Йорданов.
Решението
NEXT BASKET предлага новаторски бизнес модел за ръководство на електронни магазини. Той включва 5-в-1 решения в помощ на e-търговците: софтуерна платформа от ново потомство, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов програмен продукт, лични складови пространства и 125 платени и безвъзмездни услуги за цифров маркетинг и онлайн бизнес. Най-важното преимущество за сътрудниците на компанията: Повече време, с цел да се концентрират върху продукта и самия бизнес, до момента в който NEXT BASKET се грижи за всичко останало. Тази услуга разрешава активността на сътрудниците на процедура да действа без чиновници, без непостижими вложения или придобиване на профилирани механически знания. С други думи, продажбите в интернет може и да са лесни, задоволително е да имате решение, което събира всички части от пъзела на едно място.
Кой е ползвателят
В света на електронната търговия навлизат два вида бизнеси. Едните имат физически магазини или индустриални бази, само че към момента нямат онлайн наличие. Другите са новите бизнесмени, които започват непосредствено в цифрова среда. NEXT BASKET предлага структурирано решение и за двата бизнес модела. В първия случай българският стартъп подкрепя интеграцията сред физически и онлайн магазин, а във втория – превежда бизнеса през всички значими първи стъпки  от основаването на компания, бранд и лого, до разработване на тактиката за цифров маркетинг и продажби. Софтуерната платформа може да се употребява и като общоприетоо SaaS решение на абонаментен принцип, което разрешава на сътрудниците да наемат софтуера, предоставяйки им цялостен надзор върху техните онлайн магазини. Партньорите може да изберат ценови проект с месечен абонамент, като са включени друг брой безвъзмездни услуги от специалистите на NEXT BASKET.
Бизнес модели
Платформата на NEXT BASKET може да се употребява по два метода: Бизнес ползвателите ръководят своя e-магазин независимо или делегират цялото си цифрово и комерсиално развиване на специалистите. И при двата модела компанията предлага допустимо най-бързия и наличен старт в света на електронната търговия – подобаващ както за наложени марки, по този начин и за стартъпи с стеснен бюджет.

Професионализъм

Много от експертите, които работят в NEXT BASKET, са привлечени от мащаба на плана. „ Те желаят да пишат историята на електронната търговия и да вземат участие в нещо в действителност огромно и значимо “, разяснява маг. инж. Евгени Йорданов. Техните познания и опит във всички области на e-commerce ще допринесат на започващите, само че и на към този момент одобрените е-търговци създадат бизнеса си още по-успешен и печеливш.
Светът е огромен
В самото начало компанията няма да търси интензивно сътрудници зад граница, а ще даде опция на българските търговци да развият своя бизнес на интернационално равнище. Чрез NEXT BASKET техните крайни клиенти ще може да създадат поръчка и да се възползват от доставка до 28 страни в Европа. В тактиката е заложена агресия и на непознати пазари, няколко месеца след началото в България.
Финансиране
Наскоро NEXT BASKET получи финансиране от фонда за дялови вложения Innovation Capital. „ Тази стъпка, направена няколко седмици преди формалния старт на софтуерната ни платформа, свидетелства за голямото доверие в компанията, в нейния бизнес модел и в мениджърския ни екип. Неслучайно неотдавна бяхме отличени и като „ Стартъп на годината “ в годишните награди “Компания на годината ”, изяснява Евгени Йорданов.
Проучване на благоприятни условия
„ Преди да предприемем каквито и да е стъпки за реализация на концепцията, бяха направени количествени и качествени статистически изследвания с две от най-големите компании в България. Те демонстрираха по неоспорим метод, че концепцията е без аналог в света, че в световен мащаб не се предлага изцяло e-commerce решение (5-в-1), че има нужния потребителски интерес и това ни слага в позиция на пионер в тази ниша. Идеята е верифицирана и от потвърдени специалисти, част от които след това се причислиха към компанията “, споделя изпълнителният шеф. NEXT BASKET има и документ от компанията за механически проби AMATAS, който потвърждава високата степен на защитеност на платформата от хакерски офанзиви.
Амбиции
NEXT BASKET си е сложила за цел да провокира гражданска война в метода, по който действа електронната търговия. „ Не обещаваме неща, които не можем да осъществим. Със мощния екип от опитни експерти ще изпълним нашето амбициозно начинание в България и на световно равнище “, декларира още Евгени Йорданов. Самият той, а и хората, с които работи, са въодушевени да вършат неща, които другите не могат.

 

 

УСПЕХЪТ Е ДОБРА ИДЕЯ – това е нашият слоган, който въплъщава философията на NEXT BASKET. Нашата компания може да помогне на българските бизнесмени да трансфорат своята добра концепция в печеливш бизнес.

Маг. инж. Евгени Йорданов, основен изпълнителен шеф на NEXT BASKET
Допълнителни услуги
NEXT BASKET предлага набор от 125+ платени и безвъзмездни услуги, измежду които са:
Маркетинг и реклама в обществените мрежиПрофесионална SEO оптимизацияФотографско снимане и изложение на продуктиСъздаване и поддръжка на бизнес блогПравни и счетоводни услугиДизайнерски услугиПрограмиране на спомагателни функционалности.Текстът е част от бр. 115 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР