Възможно е руското ръководство да разпространява сред руските военнослужещи документ,

...
Възможно е руското ръководство да разпространява сред руските военнослужещи документ,
Коментари Харесай

ISW търси руски доклад, че Кремъл има нужда от 5 млн. мобилизирани за победа

Възможно е съветското управление да популяризира измежду съветските военнослужещи документ, в който да се показва, че,, Русия би трябвало да активизира пет милиона души . Самата готовност на 5 милиона души е кардинално непостижима задача за Руската федерация.

В ежедневния си разбор на развиването на войната в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон , обръща внимание на думите на заместник-началника на украинския Генерален щаб Олексий Громов от 24 ноември, че военно-политическото управление на Руската федерация е подготвило документ, озаглавен " Приключване на войната с НАТО в Украйна ", и е почнало да го популяризира измежду съветските военнослужещи. Съобщава се, че в документа са посочени минусите на съветските въоръжени сили и се отбелязва нуждата Русия да активизира пет милиона руснаци , с цел да завоюва войната в Украйна. Не е ясно дали съветското военно и политическо управление счита цифрата пет милиона за допустима цел или това е недостижимо планирано условие , което допуска, че руснаците не могат да реализират задачите си в Украйна. Хаотичното и неефективно осъществяване на частична готовност от страна на Русия на 300 000 мобилизирани подсказва, че мобилизацията на пет милиона руснаци е непостижима задача за Руската федерация. Възможно е съветското управление да е изготвило и популяризирало този документ по руски модел, който отклонява отговорността от всеобхватните стратегически провали на управлението на войната и всъщност трансферира виновността за неуспеха върху оперативните и тактическите провали на съветските военни.

ISW въпреки всичко прецизира, че не е съумял да получи удостоверение или информация от самостоятелен източник за този документ, само че и допуска, че той може да е част и от опита да се приготви публичното мнение за втора частична готовност , до момента в който формалните управляващи и.
 Кремъл припомня на Киев по какъв начин да
Кремъл припомня на Киев по какъв начин да " постави завършек на страданията си "

Украйна би трябвало да извърши настояванията на Русия за разрешаване на спора

Съобщенията за недобре окомплектован, екипиран и снабдяван съветски мобилизиран персонален състав не престават да разделят съветското осведомително пространство, разкривайки напрежението сред паралелни разкази за мобилизацията в съветските обществено пространство - тези на военните блогъри, разказите на групата " Вагнер " и действителните съветски старания за облекчение на моралните проблеми.

В ежедневния си разбор за войната в Украйна Институтът за проучване на войната също по този начин обръща внимание на информацията от 23 ноември за активизирания личен състав от Серпухов, Московска област, в която се твърди, че съветското военно командване го е изпратил на фронта без уместно образование, униформи и защитни средства, което е довело до всеобщи загуби. Този личен състав също по този начин твърди, че командването храни активизирания личен състав единствено един път на ден, макар че разполага с задоволително ресурси. Появи се и известие, по-късно опровергано, че мобилизираният личен състав от Серпухов в този момент е изправен пред боен арбитражен съд за дезертиране , а един от съветските милблогъри даже твърди, че военнослужещите не отхвърлят да се бият, само че не желаят да бъдат " пушечно месо ".

Един от тези блогъри насочва точно тази информация към видеото, ,  за екзекуция на предаващи се съветски военни от Макеевка, Луганска област.

Александър " Саша " Коц , прочут боен блогър, който съветският президент Владимир Путин неотдавна назначи за член на съветския Съвет по правата на индивида, прикани за обективност при гледането на видеото и съобщи, че от новата си позиция в Съвета към този момент ще повдигне въпроса персонално пред Путин.
 Путин към войнишки майки: Споделям болката ви, само че не скърбя за войната
Путин към войнишки майки: Споделям болката ви, само че не скърбя за войната

Руският водач ги предизвести да не имат вяра на всичко по малкия екран или в интернет

Разнопосочните разкази в съветското публично пространство не престават и с видеото, публикувано от съветските организации за среща на Владимир Путин с 18 майки и дами. Срещата се състоя през вчерашния ден, 25 ноември, два дни преди Деня на майката. Руските медии оповестиха срещата в явен опит да успокоят недоволството на роднините на мобилизираните и паниките в самото съветско общество. Пред 18-те подбрани дами, заемащи в действителност авторитетни позиции в съветската политическа сфера , Путин даде обещание възстановяване на изискванията за мобилизираните и прикани майките да не имат вяра на подправени медийни изявления. Вероятно съветският президент има поради и публикуван видеоклип, в който рускиня твърди, че управляващите отхвърлят среща с нея и информация за сина й, който тя търси от март месец тази година.

Съветът на майките и съпругите разгласява и известие, че неидентифицирани лица са почнали да наблюдават членовете му след оповестената от тях на 21 ноември кръгла маса за разглеждане на проблемите, пред които са изправени наборните бойци . Съобщава се и че Съветът на майките и съпругите също е изразил убеждението, че поканата за срещата на майките на Путин се отнася единствено за особено подбрани лица.

Именно в посока на усмиряване на обществеността евентуално са и , които в последните седмици Кремъл организира, макар очевидната въздържаност до този миг. Между 23 и 25 ноември са разменени на три обмена 94 бойци и цивилни . Повишената периодичност на размяната на военнопленници евентуално има за цел частично да отговори на недоволството на съветските военни блогъри , които оповестиха за последната серия от замяна с релативно безпристрастен звук и подчертаха равното съответствие на размяната.
 Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове
Британското разузнаване: Русия евентуално е изчерпала запасите си от ирански дронове

Предполага се, че Москва ще потърси наново доставяне

Потвърждението за , които образоват и оказват помощ на съветската войска да употребява дроновете във войната в Украйна, и опасността, че украинските сили ще продължат да нападат всяко иранско военно наличие на украинска територия, няма да разубедят Иран да продължи да поддържа Русия посредством даване на прецизни оръжейни системи . ISW към този момент оцени, че Иран може да доставя безпилотни летателни апарати и евентуално балистични ракети на Руската федерация, с цел да откри по-ясно двустранни връзки в региона на сигурността.

Ситуацията на фронта

ISW регистрира от последните два дни опитите на съветските сили да проведат лимитирани контраатаки, с цел да си върнат изгубените позиции северозападно от Сватово . От съветски източници се схваща, че украинските сили са траяли контраофанзивата си в посока Кремена.

Руските сили продължиха да организират настъпателни интервенции в регионите на Бахмут и Авдиевка , а авторитетни съветски фигури към този момент приготвят почвата, с цел да отклонят виновността за неналичието на прогрес в региона на Бахмут .

Руската войска продължава да построява отбранителни уреди южно от река Днепър в Херсонска област и към сериозни наземни информационни линии, свързващи Крим с южната част на Херсонска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР