Възможно е министри или зам.-министри да бъдат разследвани за злоупотреби

...
Възможно е министри или зам.-министри да бъдат разследвани за злоупотреби
Коментари Харесай

Арнаудова не изключи да има още обвинени за установените злоупотреби в лечебни заведения

Възможно е министри или зам.-министри да бъдат разследвани за злоупотреби в лечебни заведения. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова при визитата си в Шумен, съобщи Дарик.

"Очакваме до края на месец март да завърши напълно инспекцията, която е разпоредена в здравното министерство и тогава ще имам повече информация ", уточни тя и добави, че се чакат повече досъдебни производства, защото се открива, че се касае за трайна наклонност, която е траяла повече от 7 години.

"Започваме единствено с оглед занемареност, само че ще се проверява даже и активността на длъжностните лица от съответната Регионална здравноосигурителна каса или министър или заместник-министър, които са дали позволение за реализиране на медицински действия при дублиращи функционалности с тези, с които се занимават общинските болнични заведения ", уточни Арнаудова.

Тя добави, че ще се открива дали договорите са подписани освен законосъобразно или не, само че и до каква степен са били преференциални за съответните лечебни заведения, защото несъмнено се открива тежко финансово положение на доста болнични заведения, което се дължи освен на занемареност, само че и на очевидно неизгодни покупко-продажби, които са били сключвани.

Говорителят на основния прокурор съобщи, че длъжностните лица ще носят наказателна отговорност, в случай че са дали в нарушавания на закона позволение да се реализира една здравна активност.

Периодът, който е инкриминиран, е от 14 декември 2010 година до момента. В взаимозависимост от стадия на следствието, на датата, на която е обещано съответното позволение, ще установим и кои ще бъдат обвинени лица, сподели още Арнаудова.

В края на предходната седмица Прокуратурата влезе в осем лечебни заведения в страната, една, от които – "Пирогов ", поради занемареност при ръководството им.

Задържан бе шефът на здравната каса в Ловеч, тъй като сключил противозаконен контракт с частна болница, с което ощетил здравноосигурителната институция с 1 млн. лева

Здравният министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила разгласи, че „ Пирогов” има потребност от преструктуриране, а от незабавната болница обявиха, че публично към момента не са осведомени от страна на държавното обвиняване за идни инспекции. От прокуратурата прецизираха, че множеството лечебни заведения, в които следва следствие, са пред банкрут – теза, която бе изцяло отречена от здравните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР