Възможно е да се добавят или изтрият файлове от иззетите

...
Възможно е да се добавят или изтрият файлове от иззетите
Коментари Харесай

Може ли да се фалшифицират данните в компютрите на ТАД Груп?

Възможно е да се прибавят или изтрият файлове от конфискуваните компютри на компания " ТАД Груп ", чийто търговски шеф Георги Янков и компютърният експерт Кристиян Бойков бяха упрекнати в тероризъм. Tова съобщи ръководителят на Българската асоциация на сертифирцираните етични хакери Ростислав Петров.

" Тук може да се случат всевъзможни неща. Може да се прибавят, да се трият файлове. Има най-различни способи, с цел да се разбере дали те са трансферирани от флашка или са основани на самия компютър ", разяснява Ростислав Петров пред Нова телевизия.

Според него офанзивата против огромен % от хора в страната е класическа форма на кибер тероризъм и задачата в 90% от случаите е да се дестабилизира страната.

" Държавата в този случай не е отговорна, а по-скоро виновниците са тези хора, на които им е поверена сигурността на сходни уеб сайтове ", счита Ростислав Петров.

Според секретаря на асоциацията Павел Георгиев няма нужда от промяна на паролите на електронните пощи на хората, чиито персонални данни са изтекли при хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Това би било целесъобразно, в случай че в базата на приходната организация е имало такава информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР