Възможни са и други решения на испанската политическа криза освен

...
Възможни са и други решения на испанската политическа криза освен
Коментари Харесай

Пучдемон вече не държи на независимостта на Каталуния

Възможни са и други решения на испанската политическа рецесия с изключение на независимостта на самостоятелния район. Това съобщи отстраненият водач на Каталуния Карлес Пучдемон.

В изявление от Брюксел, където се намира откогато държавното управление му разгласи самостоятелност, той уточни също, че остава отворен за подписване на „ съглашение “ с Мадрид.

„ Винаги съм бил подготвен да приема новата действителност на разнообразни връзки с Испания “, сподели Пучдемон в изявление за белгийския в. „ Le Soir “. „ Цял живот съм подкрепял независимостта, работейки 30 години за обезпечаването на друг метод за консолидираното на Каталуния в Испания. Все още поддържам постигането на съглашение “, уточни политикът.

В изявлението той също по този начин съобщи, че желае да се кандидатира на идните свикани от Мадрид районни избори.

Според социологическите изследвания обаче неговата Европейска демократична партия на Каталуния остава обратно след друга партия, подкрепяща независимостта - Републиканската левица на Каталуния, чийто водач беше заместител на Пучдемон, съобщи БГНЕС.
Отстраненият водач, който упорства, че е в Брюксел, защото няма да получи обективен развой в родната Испания, не за първи път дава сигнали за намаляване на тона във връзка с независимостта. „ Трябва да приспособяваме дневния си ред, с цел да избегнем насилието “, сподели той в края на октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР